Ielogoties
Reklāma

ziemas krajumi / 40

24/07/2014 12:29 | Diskusija lasīta 6382 reizes
nu ko darīt-esmu tendēta arī uz praktiskām lietām -kādus ziemas krājumus gatavojat, no kā esat atteikušies, kas nācis klāt-manā versijā interesē viss, kas neprasa uzglabāšanu pagrabā/silts/, interesējos par visa veida saldēšanu .Un virtuve reizēm nav arī tā sliktakā vieta seksam -ja no šā viedokļa skatās
Atbildes (122)
24/07/2014 14:14
pieļauju, ka garšīgs, bet cukura daudz-un bez pagraba-nav kur burkas likt=3 l -lieku tikai gurķus-tur vel nav recepte kā saldēt, un kautkā jēgu neredzu ūdens /morsa/uzglabāsanai-dzeršanai nav nekā labāka par tīru ūdeni, ja gadās, ka ogas nedaudz atsalst-var suliņu pieliet, mēs laikam gimenē 1kg cukura pa gadu patērējam-nu, ja kādas piparkūkas cep -varbūt vairāk-cik -marinējot gurķus, pārkaisot meža zemenītes-tad labāk glabājas -un vislabāk, ja uzsijā pūdercukuru
0 0

Tēmas: 11
Ziņas: 412

24/07/2014 14:14
Dilles noskatu tīras, tās nemaz nemazgāju. Sagriežu smalki, kā salātos un saldēju burkās( man liela saldētava) . Nav nekāda pļura. Ar karoti ātri izņem, cik vajag un fiksi burku atpakaļ. Saldēju mellenes, zemenes, upenes, sarkano jāņogu ķekarus, avenes, dzērvenes.
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

24/07/2014 14:15
Saldētava sastāv no 2 plauktiņiem ledusskapī- nav kur izvērsties. Sēnes saldēju tikai sagatavotas- sacepu, salieku kastītēs un saldētavā iekšā ( gailenes svaigā veidā saldējot var palikt rūgtas, bez tam, sastrādātas sēnes aizņem stipri mazāk vietas) Saldēju zaļumus- dilles, pētersīļus, selerijas, baziliku. Sīki sagriežu un arī kastītēs. Tad visakutkādus pārpalikumus- ja lielāks ķirbis un jūt, ka nevarēs pievārēt- sagriežu, saberu kastēs un saldētavā- zupām, sautējumiem der labi. 

Burkoju gurķus- gan parastos, gan tjip Latgales, gan tomātu mērcē. Ar visiem salātveidīgajiem ir tā, ka citus gadus ēdas, citus- nē. Pagājušāgada kabaču- paprikas- tomātu savaŗījumi stāv. Kabaču- tomātu- sēņu gan noēdās. 

Zaptes iet- ikrīta brokastu putrai klāt, šad tad pankūciņas. Zaptres vāru no tām ogām, kurs nevar apēst tik daudz, cik laukos krūmos svaigā veidā vai mežā- ērkšķogas, plūmes, brūklenes. Zemenes un ķirši apēdas tāpat- tik daudz mums nav, lai burkotu.
0 0
24/07/2014 14:17
par sēņu sālīšanu -sālu palielos plastmasas spainīšos-nav ne vaina, ja sasalst -ja uz pavasari vēl ir sēnes -parlieku mazākā spainītīun ledusskapī-mūsmājās sēnes var likt visur -mērcē, zupa, pie dažādiem salātiem, kāuzkodu
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

24/07/2014 14:18
Par uzglabāšanu- visi burkojumi stāv dzīvoklī ( siltā) sekcijas pakšējā plauktā. Nekas neuziet gaisā, ja vis ir sagatvots tīri, pareizi pasterizējot un sterilizējot. 
Gurķu burkas pat nekarsēju- ir mums sava metode ar tīšanu segās- stāv tāpat manā siltajā dzīvoklī. Arī marinētas sēnes, visus savārījumus nekarsēju- tioeši tas pats- verdošu sterilās burkās iekšā un zem biezas segu kārtas uz diennakti
0 0
24/07/2014 14:18
helgi, bet man bij bail burku saldēt, kaut kā iedomājos, ka var saplīst...
0 0
24/07/2014 14:19
Ļoti labi saldējas arī skābenes, spināti un rabarberi. Jau sagriezti, lai var pa taisno zupā vai kur nu vajag, rabarberi perfekti noder rabarbermaizēm ziemas vidū
0 0
24/07/2014 14:20
..tagad aabolu laiks... aabolu zapte visgarshiigaakaa, kad aabols paliek shkjeeliitees zaptee mmmmm(ja kam interesee uzrakstiishu kaa es to daru)... zaptes vaaru ilgi - 1.5 stundu... toties glabaajas gadiem... kameer apeedas...  .
0 0
24/07/2014 14:20
Jana, recepti studijā!
0 0
24/07/2014 14:21
jan..raksti!!
0 0
24/07/2014 14:24
..vēl jau nav tie mūsu ābolīši... bet recepte noderētu gan...
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

24/07/2014 14:24
Man vecmamma vārīja ābolu zapti tā, ka paliek caurspīdīgās šķēlītēs iekš bieza sīrupa.
0 0
24/07/2014 14:25
lia -100% piekrītu-visu, ko var saldēju, unpie rīta biezputras -ļoti labi der saldētas ogas-liekas cukuru jau tā par daudz lietojam
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

24/07/2014 14:26
Tā kā Jana rakstīja par jāņogu morsiku, var taisīt arī no rabarberiem un brūklenēm- tie ir izmēģinātie varianti
0 0
24/07/2014 14:27
eju uz darbu, ceru vakarā lasīt daudz interesantu ierakstu un recepšu
0 0
24/07/2014 14:28
... taa njemam katlinju, noberam kaartu cukura, peec tam kaartu aabolu, sagrieztu plaanaas shkjeeliitees ar visu mizu... un taa kaartojam, kameer katlinjsh pilns... tad vaacinju virsuu un turam diennakti, ... otrajaa dienaa vaaram, shkjeeliites neizjuuk, un vaaru kaadu 1.5 h(kaa rakstiiju)... kameer shidrums paliek medus kraasaa... saakumaa raadaas pashkjidra... peec tam sabiezee un visiem ljoti garsho... cukuru lieku uz acu meera kaa visaam zapteem... jaaliek jau pareizi buutu litrs uz litru... es lieku mazaak, laikam...  
baltais dzidrais jau kaa reiz... zaptei aaboli labaak, kad nav veel nogatavojushies...
0 0
24/07/2014 14:29
tas ābolmaizei... uz vienu spaini ābolu vajag 1kg cukuru... ābolus mizo, griež šķēlītes, visu laiku kārtas pārber ar cukuru, tur 24st, lai atsulojas un cukurs izkusis, burkā iekšā un pasterizē... un, var ēst tāpat)))
0 0
24/07/2014 14:35
vasara... taa un sanaak - caurspiidiigas aabolu shkjeeliites... tikai plaanas jaagriezh...
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

24/07/2014 14:36
Jā, paldies, Jana- tas ir īstais- manas bērnības gardums...
0 0
24/07/2014 14:57
jan, paldies!!!!!
0 0
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas