Saldētava sastāv no 2 plauktiņiem ledusskapī- nav kur izvērsties. Sēnes saldēju tikai sagatavotas- sacepu, salieku kastītēs un saldētavā iekšā ( gailenes svaigā veidā saldējot var palikt rūgtas, bez tam, sastrādātas sēnes aizņem stipri mazāk vietas) Saldēju zaļumus- dilles, pētersīļus, selerijas, baziliku. Sīki sagriežu un arī kastītēs. Tad visakutkādus pārpalikumus- ja lielāks ķirbis un jūt, ka nevarēs pievārēt- sagriežu, saberu kastēs un saldētavā- zupām, sautējumiem der labi.
Burkoju gurķus- gan parastos, gan tjip Latgales, gan tomātu mērcē. Ar visiem salātveidīgajiem ir tā, ka citus gadus ēdas, citus- nē. Pagājušāgada kabaču- paprikas- tomātu savaŗījumi stāv. Kabaču- tomātu- sēņu gan noēdās.
Zaptes iet- ikrīta brokastu putrai klāt, šad tad pankūciņas. Zaptres vāru no tām ogām, kurs nevar apēst tik daudz, cik laukos krūmos svaigā veidā vai mežā- ērkšķogas, plūmes, brūklenes. Zemenes un ķirši apēdas tāpat- tik daudz mums nav, lai burkotu.
0
0