Omlete kā bērnībā skolas virtuvē
- 4-5 olas - 1 glāze piena - sāls - pipari - sviests formas ieziešanai
Ieziež formu ar sviestu, formā iesit olas un pielej pienu, pieliek sāli un piparus. Visu ar dakšiņu samaisa, lai olu dzeltenumi izjūk un vei...
60 minutos
Pēterdienas brokastis
- 2 olas - 2 ēd.k. skābā krējuma - 3 standziņas krabju nūjiņas - dilles, sāls - pēc vēlēšanās - 3-5 zemenes
Sakuļ olas ar krējumu, pieliek garšvielas un uzlej uz pannas. Uzliek vāku. Sagriež smalki krabju nūjiņas un pārber olas masai uz pannas. Kad...
20 minutos
Sliņķi jeb biezpiena klimpas
- paciņa biezpiena-apm. 200gr. - ola - cukurs tējkarote - bik.vanilīns-pēc garšas - karote mannā (mannā var nelikt, aizvietojot to daudzumu ar miltiem) - pusglāze miltu apt. 1/2 (glāze 200 gr.)
Uzvāra ūdeni, vārot nedaudz pievieno sāli, lai garša viegli sāļa. Viegli. Savieno un samaisa klimpu izejvielu. UN veidojot divās karotes...
30 minutos
Ātrie biezpiena ķiļķēni
- biezpiens 1 pac. - 1 ola - 2 ēdamkarotes cukura - vaniļas cukurs - 2-3 ēdamkarotes miltu - krējums - kanēlis
Uzliek katliņā vārīties ūdeni, sajauc biezpienu, cukuru, vaniļas cukuru, olu un miltus pastingrā masā un ar ēdamkaroti lēni laiž klimpas kat...
15 minutos
Omlete "Samuraja zobens"
- 2 olas - 4-5 ēdamkarotes piens - tuč tuč sāls - tējkarote eļļas
Sakuļ olas ar pienu, pannu uzkarsē un drusku iesmērē ar eļļu, uzlej uz pannas apmēram 1/3 daļu no olām, cep kamēr savelkas, tad izveidojušos...