Tomāti ar Mozarellas sieru un pesto
- 2 palieli tomāti - 1 Mozarellas siera bumba Pesto mērcei: - 1 liels saišķis ar baziliku - 3 ķiploka daiviņas - 1 ēd.k. ciedru rieksti (var izmantot valriekstus) - 3-4 ēd.k. extra virgine olīveļļas - 3-4 ēd.k rīvēta Parmas siera (var izmantot kādu citu cieto sieru) - sāls
Tomātus un sieru sagriež šķēlēs. Sieru liek virs tomātiem. Uzliek virsū pesto piciņas. Pesto pagatavošana: Bazilika lapiņas un ...
Lazaņja
Sarkanajai mērcei: - apmēram 0.5 kg maltas liellopu gaļas, - 1 liels sīpols, - 1 ķiploku daiviņa, - malti melnie pipari/sāls pēc garšas, - baziliks (var būt kaltētais- bet obligāti- tas piedod to īpašo garšu), - apmēram 2-3 bundžas tomātu savā sulā, - mazliet sarkanais vīns. Baltai mērcei: - piens apmēram 0.5 l , - apmēram 4 ēd. karotes milti, - sviests, - sāls/pipari pēc garšas, - sarīvēts muskatrieksts, - lauru lapa, - ķiploks, - parmas siers sarīvēts.
Tātad: Katliņā ielej pienu, ieliek lauru lapu, piparus veselus un ķiploku daiviņu - uz lēnas uguns sildi (lai garšas savelkas)-izmaisa i...
90 minūtes