Mājās cepta saldskābmaize
Stāstīšu vienkāršā valodā kā es daru. Ja saku krūze, tad domāta parastā ~ 200 gr, no kuras dzeru kafiju parasti:-} Kas būs vajadzīgs: - 1 krūze rudzu milti. Nav visur dabūjami, es nopirku Bērnu pasaules Rimi. - 1 kg kviešu milti(parasti paliek kāda glāze pāri. - puskrūze cukurs - 1/2 tējkarote citronskābe - 1/2 tējkarote sāls - 1/2 paciņa slapjā rauga. Provēju ar sauso, man nesanāca labi. - 2 ēdamkarotes applaucētas ķimenes
Process: Uzvāru ūdeni. Ieberu rudzu miltus kādā bļodiņā un uzleju 1 krūzi verdoša ūdens, samaisu. Virs bļodas uzlieku duršlaku un tu...
240 minūtes
Rudzu - kviešu sēklu maize.
- 2 glāzes piens (var iztikt ar ūdeni, var jaukt uz pusēm pienu ar ūdeni) - 2 ēdamkarotes cukurs - 4 ēdamkarotes olīveļļa (var citu eļļu) - pa saujiņai saulespuķu sēklu, linsēklu, sezama sēklu - tējkarote ķimenes - 1/2 tējkarote sāls - 1/2 tējkarote malta kardamona - 1 paciņa sausā rauga - rudzu un kviešu milti: 1:1, daudzums - pēc vajadzības.
Sasilda pienu/ūdeni, pienā ielej eļļu, pieber cukuru, sāli. Izmaisa. Pieber sauso raugu, miltus (miltus ber tik, lai mīkla nebūtu ne pārāk s...