Biezpiena bumbiņas
- 0.5 kg. biezpiena - 4 olas - 10 ēd. karotes miltu - 4 ēd. karotes katrupeļu miltu - 7 ēd.katotes cukuru - 0.5 tējk. sāli - 0.5 tējk. sodu - eļļu
Visus komapanentus samaisa kopā, taisa apaļas bumbiņas un liek karstā eļļā. Apcep kamēr brūnganīgas. Tad ņem arā liek uz sķīvīša (man sākumā...
30 minūtes
Ananāsu gredzeni
- 500 g kārtainās sasaldētas mīklas - 1 bundža ananāsu šķēlītes sīrupā - saldētas ogas - ola - kanēlis
Kad gribās ko garšīgu var darīt arī tā.:) Izņemam no saldētavas vienu 500 g paku ar kārtaino mīklu, atlaidinām to. Ņemam vienu bundžu ar ana...
30 minūtes
Žāvētu augļu gliemezīši!
- 200 gr. žāvētas aprikozes, - 200 gr. žāvētas plūmes, - mazliet rieksti, - medus.
Žāvētos augļus izmērcē, nosusina un katrus atsevišķi samaļ gaļas mašīnā. Riekstus ar nazi sakapā vidēji smalki. Kad visas sastāvdaļas ir gat...
Biezpiena, ābolu plātsmaize
- 4 gb. olas - 200 gr cukurs - 1 pac. vaniļas cukurs - 2 tējk. cepamais pulveris - 50 gr eļļa - 500 gr milti - 500 gr biezpiens - Pūres karameļu krems - āboli - 1 glāze sk. krējums
Olas saputo ar cukuru, pievieno biezpienu, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, eļļu un miltus. Gatavo mīklu izlīdzina uz paplātes, nedaudz sasmē...
Maijas cepumu mājiņas
- 100 gr saldkrējuma sviests - 2 paciņas cepumi "Selga" - 2 paciņas biezpiens - 100 gr želejas konfektes "Gundega" - 1/2 glāze cukurs
Sviestu izkausē, bet neuzvāra! Izkausētam sviestam pievieno cukuru, maisot izkausē. Kamēr sviesta masa atdziest, želejas konfektes sagri...
Sāļie smilšu groziņi ar laša pildījumu
Mīklai - 150 g sviests - 2 olas dzeltenumi - 300 g miltu - ūdens 60 - 70 gr. - sāls, aptuveni 2/3 tējk. - garšvielas pēc garšas Pildījumam: - 250 - 300 gr. lasis - 3 olas - 100 gr. sviests - zaļumi
Miltiem uzkaisa sāli, uzliek siltumā paturētu, bet ne izkusušu sviestu, ātri samīca. Pieliek olas dzeltenumu un ūdeni, samīca. Mīklu ieklāj ...
Rabarberu maize
- 7 - 8 rabarberu kāti - 7 - 8 ēd.k. cukurs - 3 ēd.k. skābais krējums Mīklai - 3 ēd.k. cukura - 1 t.k. sāls - 35 gr. raugs - 100 gr. eļļa - 200 gr. ūdens - 2 glāzes milti
Iejauc mīklu, atstāj 10 minūtes raudzēties, tad izrullē un liek uz pannas. Pārkaisa ar nomizotiem un sagrieztiem rabarberiem. Cep aptuveni 2...
40 minūtes