Biezpiena klimpas
- 1 paciņa biezpiena - 5 tējkarotes rīsu milti (var likt parastos, kviešu) - 1 ola - 3 tējk. cukurs - šķipsna sāls - ūdens
Katliņu ar ūdeni un šķipsniņu sāli liek vārīties, tikmēr samaisa visas sastāvdaļas klimpām, t.i. biezpienu ar cukuru, iesit veselu olu un ie...
Burkānu pankūciņas
- Kad izspiež sulu no burkāniem, biezumus nemetam āra ~ 500 gr. - 4 olas - 1 1/2 gl. piena - norīvē vienam citronam miziņu - glāze ar kaudzi vai 5 ēd.k. ar kaudzīti kukurūzas miltu - 3 ēd.k. cukura - krējums
Burkāniem pieliek cukuru un rīvēta citrona miziņu, olas dzeltenumus, tad kukurūzas miltus un pienu. Beigās iecilā saputotus olu baltumus un ...
Kabaču pankūkas
- 1 paliels kabacis - 2 olas - sāls - pipari - milti - pētersīļu zaļumi - 1 daiviņa ķiploka - eļļa
Kabaci sarīvē uz rupjās rīves. Lielākus kabačus pirms rīvēšanas nomizo, izņem sēklas. Olas sakuļ ar sāli, pieliek rīvētajiem kabačiem, samai...
Kāpostu tīteņi ar biezpienu
- 1 jaunais kāposts - 500 g biezpiena - 50 g valriekstu - 3 daiviņas ķiploka + ķiploks mērcei - 4 ēdamkarotes skābā krējuma + krējums mērcei - sāls - eļļa
Kāpostu lapas atdala no kacena, vāra sālsūdenī 5 minūtes, izņem no ūdens, notecina. Biezpienu sajauc ar sasmalcinātiem riekstiem, krējum...
Omlete ar banāniem
- olas 3 gab - skābais krējums 2 ēd. k. - banāns 1 gab - cukurs 1 ēd.k. - mazliet eļļas pannas ieziešanai
Sakuļ olas ar cukuru, skābo krējumu. Lej uz uzkarsētas pannas, uzliek vāku. Cep uz mazas liesmas apmēram 5 min, tad saliek virsū banāna ripi...
Kabaču sautējums
- 1kg kabači - 0.5 kg malta tītara gaļa - garšvielas: sāls, sausais garšvielu maisījums
Apcepina malto gaļu, lai ir mazliet apbrūnināta, blakus apcepina kabaču gabaliņus, līdz tie paliek caurspīdīgi, pievieno garšvielas pēc garš...
30 minūtes
Veselīgās brokastmaizītes
- apaļās graudu galetes - tomāts vai gurķis - diedzētas redīsu sekliņas.. - kausētais siers "Dzintars" ar pazeminātu tauku saturu
uzmanīgi uzmērē sieru uz galetes.. (uzmanigi, jo citādi tā galete sadrups) uzliek tomātu, uzkaisa redīsu sēkliņas.. aiziet vingrot.....
Maigā zaļo zirnīšu zupa
- 200 gr zaļo saldo zirnīšu (svaigi vai saldēti) - 1/3 paciņas kausētais siers "Dzintars" ar pazeminātu tauku saturu - 1 ēdamkarote ar kaudzi sausais sojas piens - 1-2 ēdamkarotes diedzētie kviešu graudi - dilles
Zirņus ieber katliņā pārlej ar vārošu ūdeni tā, lai apsedz. Man bija saldētie zirņi tāpēc japavāra tikai 5min. Tad pieliek kausēto sieru pav...