Panna cotta
- 250 g. saldā krējuma 35% - 250 g. jogurts (man grieķu jogurts) - 80 g. cukurs - 8 g. želatīns300 g saldētu ogu ( var izmantot svaigas un jeb kādas ) - 80 g. cukurs - 8 g. želatīns - 1/2 citrona sula un cedra
1. iemērcē želatīnu, divos traukos 2. katla ielej saldo krējumu, pievieno cukuru, vanīļu. Liekam uz plīts un maisot vāra. Tik līdz par...
Kakao krēms
- 2 ēd.k. cukura - 1 ēd.k kakao pulvera - 2 ēd.k. kviešu miltu - 1/2 l piena.
Kakao sajauc ar cukuru un miltiem. Maisot pielej pienu un silda ūdens peldē kamēr krēms sabiezē. Pasniedz atdzesētu ar pienu....
15 minūtes
Ogu - zefīra kūka
- 1 bundžiņa persikupusītes - 600 gr salds krējums - 2 paciņas želantīns - 7-8 gb. zefīrs - svaigas ogas (es liku zemenes) - nedaudz cukura
Persikus saliku traukā (kā var redzēt bildītē), saplūkāju gabaliņos zefīrus (ar ir bildītē), tad likos pie saldā krējuma putošanas pievienoj...
Šokolādes krēms.
Krēmam: - 250 g sk. krējuma - 2 ēd.k. kakao - 2 ēd.k. cukura - 2 ēd.k. ūdens - 1 tēj.k. želantīna - 1 gl ūdens /vārīta istabas temperatūras/ Ķīselim: - 1/2 gl ogu - 3 ēd.k. cukura - 0.5 l ūdens - 1 tēj.k. kartupeļu cietes - sauja saldētu ogu - 2 krustnagliņas
Želantīnu aplej ar glāzi vārīta ūdens un atstāj uz 60 min uzbriest. Kakao samaisa ar cukuru pievieno 2 ēd.k. ūdens un karsē līdz cukurs ir i...
30 minūtes