Zemeņu putas ar vaniļas mērci
Vaniļas mērcei: - 1l piens - 8 olu dzeltanumi - 170 cukurs - 5 gr vaniļas cukurs Zemeņu putām: - saldais krējums - cukurs - sablenderētas zemenes ar cukuru
Izvāra vaniļas mērci. Saldo krējumu saputo ar cukuru, beigās pievieno sablenderētas zemenes, kuras tikai iemaisa nevis samaisa ar saldo krēj...
Banānu gardums
- banāni - sviests - citronskābe - kanēlis - saldējums
Nomizo banānus, sagriež kā vēlās- var uz pusēm gareniski var četrās daļās. Uz siltas pannas uzliek mazu piciņu sviesta, kad sviests paku...
15 minūtes
Cepti āboli ar biezpiena pildījumu
- antonovkas āboli - cukurs - biezpiens - krējums - kanēlis - medus
Ābolus nomazgā, uzmanīgi izņem serdi tā, lai uz dibena paliktu kārtiņa ābola. Samaisa biezpienu ar cukuru, kanēli un krējumu. Masai ir jābūt...
60 minūtes
Auzupārslas ar putukrējumu ogu mērcē
- 1/2 gl auzu pārslu - 2 ēd.k. cukura - 1 ēd. k. sviests - 100 g saldā krējuma - 1/2 gl pūdercukura - naža gals citronskābes vai 1 ēd.k. citrona - svaigas ogas - cukurs
Uz sakarsētas pannas ber auzu pārslas un ar 2 ēd.k. cukura apbrūnina, tad pievieno sviestu un vēl karsē 3 min. Atdzesē. Kamēr auzu pārslas d...
45 minūtes
Ķirbju deserts
- 1 neliels ķirbis - 3 ēd.k. medus - 10 valriekstu kodoli
Ķirbi sagriež šķēlēs un cep cepeškrāsnī brūnu. Pārlej ar medu un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem....
15 minūtes
Zaļie augļu salāti
- 1/2 melones - 1-2 kivi - glāze zaļo vīnogu - 1 liels bumbieris - 1 apelsīns - 1/2- 1 fenheļa saknes (atkarībā no lieluma) - 1-2 ēdamkarotes kļavu sīrupa (var aizstāt ar šķidru medu) - 1/2-1 laima sula - sarīvēta laima miziņa - piparmētru lapiņas
Meloni, bumbieri, kivi, apelsīnu notīra, sagriež kubiņos. Vīnogas pārgriež uz pusēm, izloba sēklas. Fenheļa sakni sagriež ļoti plānā...
Cepti āboli
- 7 vidēji lieli skābie aboli - pussaujiņa rozīņu - dažas žāvētas aprikozes - pussaujiņa indijas riekstu - ēdamkarote medus - kanēlis
Āboliem izņem serdi no kātiņa puses tādā kā konususiņā sasmalcina rozīnes (es katru griežu uz pusēm, ja lielas 3 daļās), aprikozes un ri...
Jauktā meloņu salsa (10 porcijas)
- 1 maza melone ar apelsīnu aromātu, piemēram, Charentais (ar zaļu tīklotu mizu) - 1 liels arbūzs - 2 apelsīni
Sagriezt meloni 4 daļās un izņemt sēklas. Melonei nogriezt ādu un sadalīt meloni mazos gabaliņos. Arī arbūzam nogriezt mizu, izņemt sēklas u...
Zemeņu, aveņu un kaisles augļu mērce (4 porcijas)
- 350 gr avenes, svaigas vai saldētas - 45 ml cukurs - 1 kaisles auglis - 700 g mazas zemenes - 8 plāni pirkstiņ cepumi
Avenes ar cukuru ievieto katliņā, uz mazas uguns ļauj iztecēt sulai. Vārīt ~5 min. Tad atdzesēt. Sadalīt kaisles augli un izņemt sēklas un s...