Stiprais upeņu uzlējums
- trīslitru burka upenes - kāds litrs šņabis laikam saiet - cukurs pēc garšas
Pārlasītas upenes saber burkā līdz augšai. Pārlej ar šņabi, noliek plauktā un aizmirst - nu, piemēram, līdz oktobrim, kad laiks ķēpāties. Al...
Jāņogu liķieris
- 2 kg jāņogu - 5 jāņogu lapas - 1l degvīns - 800 g cukurs - 1/2l ūdens
Ogas un lapas ieber stikla traukā, aplej ar degvīnu un aizvāko. Tur 5-6 nedēļas saulē, tad nokāš. No cukura un ūdens izvāra biezu cukura sīr...
Itāļu Sangrija
- 1 litrs sarkanvīna - 2 citroni - 2 sulas apelsīni - 2 persiki - 1 nektarīns - 100 g cukurs - 1/2 t.k kanēlis - 5 krustnagliņas - 250 gr. brendijs - 150 gr. ūdens
Persikus un nektarīnu sagriež mazos gabaliņos, apelsīnus, citronus ar visu mizu sagriež šķēlēs, samaisa ar cukuru, pārlej ar brendiju, pievi...
Žāvētu plūmju vai svaigu cidoniju liķieris
- 2 l degvīna, agrāk izmantoju mājās ražotu - 0,7 kg žāvētas plūmes vai sagrieztas gatavas cidonijas - cukurs pēc vēlmes
Visu saliek 3l burkā, aizvāko ar plastmasas vāku un tur 3 nedēļas, reizi pa reizei saskalojot, pēc tam izkāš....
Vasaras kokteilītis.
- 70 gr Malibu liķiera - 130 gr ananāsu sulas - ledus - kokteiļa ķirsītis - apelsīna šķēlīte - Salmiņš
Ieber glāzē ledu Ielej Malibu liķieri un pievieno ananāsu sulu. Uz glāzes malas uzsprauž iegriestu apelsīna šķēlīti un protams krāsu...
Asiņainā Mērija
- degvīns 50 g - tomātu sula 200 g - Vorčesteras mērce 1/2 tējkarote - Tabasco mērce 5-7 pilieni - Laima vai citronu sula 1/2 - 1 tējkarote.
Visas sastāvdaļas samaisa vai kopā ar ledu sakuļ šeikerī. Rotāšanai var izmantot seleriju, olīves, citronu, laimu, cherry tomātus....
10 minūtes