Ielogoties
Reklāma

... gaļu JĀ... vai gaļu NĒ... / 60

26/09/2010 13:53 | Diskusija lasīta 17830 reizes
... es jau tā kā -jā... bet aizdomājos...
Atbildes (388)
123 4567...20
26/09/2010 17:57
olit nu to es zinu..bet es saku ka NETICU ,ka kads te taads ir reproduktiva vecumaa..
un es sapratu ka ,lai buutu vegetariete tad man jadodas dzivot uz siltam zemeem..
a ja dzive aiznes pie cukciem vai njenciem..
ka TUR but vegetarietim
0 0
26/09/2010 18:01
... lai nopietni paēstu no zālītēm ..pie mums tas tā ļoti īpaši jāpiedomā...
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42626

26/09/2010 18:03
Viņa nav apzināti apēdusi. Jo viņas vecāki jau bija veģetārieši. Iebarot slepus jau var viskautko...

Olit- nav dārgāk. Man iznāk lētāk, nekā agrāk.
0 0
26/09/2010 18:04
olit cepumu gribi???
0 0
26/09/2010 18:06
incanti ko vinja eda beernudarza..un skolaa..pat nevienu,nevienu cepumiju selga vai magonjmaiziti tuveja bekerija ..
es iedomajos pirms gadiem 20- 15 ja kads pazinjoja bernudarza,ka mans berns ir vegetarietis..
neticu ka kaads njema par pilnu
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42626

26/09/2010 18:06
Jāpiedomā īpaši gan. Šodien ēdu bietes, jo nepiecioešams dzelzs. Tās aizdaru ar linsēklu eļļu- omegas. lai būtu olbaltuvvielas- taisu latviešu kičari ( grūbas, šķeltie zirņi, dārzeņi).

Tagad nāk rudens un ziema- kā reiz laiks iepirkt kviešus diedzēšanai- gan mazajiem asniņiem, ko ēd ar visu, gan lielajiem zaļajiem asniem, jo tā ir tāda vitamīnu bumba kokteiļos. Garšīgas ir diedzētas Ķīnas pupiņas- pati pagājušoziem pāris reizes nopirku. Nevis jau sadiedzētas, kas sanāk dārgi, bet pati diedzēju.
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42626

26/09/2010 18:11
Nu- viņai bija tā laime neiet bērnudārzā. Un skolā cilvēks jau ir gana liels, ali pateiktu- es neēdu beigtus dzīvniekus...

un es neēdu gumijlācīšus, kaut man ļoti garšo tieši tā iemesla dēļ, ka tur ir želatīns. Un arī, pērkot jogurtus un kausētos sierus, skatos, lai tur nebūtu želatīns...

Atzīstu, ka reizēm nogrēkoju ar cietajiem sieriem, jo tur izmanto fermentus, kas iegūtu no beigtu teļu kuņģiem. Bet- lēnām sāku atteikties no cietajiem sieriem.
dažreiz nogrēkoju ar cepumiem.
Tāpēc reizēm, ja tomēr ļoti sakārojas, izcepu pati.

Nekas nenotiek tā uzreiz- viss- kā ar nazi nocirsts.( bet patiesībā man ar gaļu bija tieši tā) tikai pēc tam pāris mēnešu laikā atteicos no zivīm un olām. Jo negribējās. Un- jo... es nevienu neēdu. Vismaz ļoti cenšos.

Un uz dārzeņu buljona kubiņiem, ko reizēm lietoju, tomēr skatos, ali tur nebūtu olas klāt.
0 0
26/09/2010 18:11
..a, kur tos kviešus var iepirkt... es, jau te jautāju un nepaliku gudrāka...
0 0
26/09/2010 18:17
ub, mēs karpeļ mīles
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42626

26/09/2010 18:17
Es atvedu no laukiem, bet esmu pirkusi arī tirgū.

Ja pērc Ekoveikaliņos- Biotēkā, tad tur vispār ir visaugstākajā kvalitātē. Bet arī visaugstākajā cenā, kaut gan zirņu miltus, ko likt klāt mīklām olu vietā, pērku tieši tur.
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42626

26/09/2010 18:19
Man arī garšo tupeņi. Ar visu mizu vārīti. Un milzīga dārzeņu kaudze klāt...

Bet viena problēma gan man radusies- kopš neēdu gaļu, esmu vairāk saldumus sākusi ēst, pret kuriem agrāk biju vienaldzīga.
0 0
26/09/2010 18:21
mja skola pirms gadiem 15 tadi pazinjojumi ari nu ja..
bet ka ta ar taam bulcinjam mmm..
tuveja bekereja
0 0
26/09/2010 18:21
vasar, bet tas tā grūti piedomāt kā est... ko ēst... a, ta uzmet olu uz pannas...
0 0
26/09/2010 18:27
vasar, tās griķu receptes man tā kā nepatīk... vot, tas ir vienīgais ēdiens, kur gaļītes mērce prasās
0 0
26/09/2010 18:29
Jā, Ole, man vajag tā drusku vienkāršāk - savs karpelīts, savs gurķīts un kāda vistiņa (sorry) un laime pilnībā. Nebūt nedomāju, ka tā ir pareizi, bet es par slinku visu uzzināt par katru sēkliņu...
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42626

26/09/2010 18:30
Pilnīgi noteikti- gaļēdājam- olēdājam mazāk jādomā...

man ir dotas smadzenes, tāpēc cenšos tās pielietot...

Bet bulciņas tuvējā beķerejā es nepērku... Bet pati vienmēr esmu cepusi bez olām. Izprašņāju pat darba ēdnīcas pavārītes- šīs arī neliek klāt. Tā, ka tur var droši ēst...

Un manā ledusskapī nav arī tāda izstrādājuma kā majonēze, jo arī tur ir olas klāt...

Vispār- ceļojums pa veikaliem no veģetārieša skatupunkta, pētot etiķetes un medījot "burkānu" ir visai aizraujošs piedzīvojums. Kur nu vēl sarunas sab.ēdināšanas uzņēmumos...

Sākot no- ak, jūs gaļu neēdat. tad mēs no tās gaļas zupas to gaļu izvilksim ārā...
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42626

26/09/2010 18:31
man ar pliki griķi negaršo. Bet tā kā varen noderīga manta priekš veģetārieša, tad lietoju tos visādos sautējumos rīsu vietā.

Un griķu kotletītes ir varen gardas. Ar šķeltajiem zirnīšiem.
0 0
26/09/2010 18:33
Tā lasu, domāju... Tad jau sanāk, ka dzīvojam lai ēstu. Visu laiku jādomā, ko ēdīsi, iepriekš jāplāno... manā gadījumā... ja braucu uz pusotru dienu strādāt citā rajonā, tad jāņem līdzi n-tie katliņi lai, Dies’ nedod, vēl nepaķer, ko nedrīkst. Nu, napig tādu dzīvi! Jā, zinu kādu kolēģi, kas pārgāja uz to ajūrvēdas ēšanu... tā arī vazāja katliņus visur līdzi... Nu labi,- ja līdz pensijai davilkšu, tad aiz neko darīt var mēģināt. Bet tagad man jau tāpat pietiek problēmu...
0 0
26/09/2010 18:34
... esmu nodarbojies ar veganismu un esmu nonācis pie secinājuma, ka bez gaļas nevaru un negribu!
cik zinu cilvēlus praliecinātus vegāņus tad pēc 15 gadiem šāda dzīves veida mūsu platuma grādos, pēc 40 gadu vecuma sākas nopienas problemas ar veselību!
0 0
26/09/2010 18:35
nu man ar majoneze nav..bet tas citu iemeslu del..
bet pa svetkiem rosoli IR un bus..un olas man garso ceptas variitas,omlete..
un vista ir tas kustonis ko es varetu nozmiegt pati..
tada teorija ari ir..ka viss ko patc vari nozmiegt to var drosi est..
cuuka..mja laikam nevaretu ,bet ja buutu kars, bads un nelaime..VAREETU ij to..
un tas pavarites... varetu buut ka samoelojas ari..
milja miera labad..
es ta dariitu
0 0
123 4567...20
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas