„Atklāj pašmāju garšas noslēpumus" ietvaros vasaras sezonas ēdienu piedāvājumus
ir iespējams baudīt piecos ēdināšanas uzņēmumos Jelgavas pilsētā –
restorānā „La Tour de Marie" (Akadēmijas iela 1), bistro „Silva" (Driksas iela 7/9),
muzikālajā bārā – restorānā „Plate" (Lielā iela 6), ģimenes restorānā „Hercogs" (Kr. Barona iela 3)
un krodziņā „Istaba" (J.Čakstes bulvāris 7), kā arī divos Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumos – kafejnīcā „Zemnieku cienasts" (Jaunsvirlaukas pagasts) un viesu namā „Pūteļkrogs" (Zaļenieku pagasts).
Akcijā „Atklāj pašmāju garšas noslēpumus" vasaras ēdienu izlasē ir iespējams izgaršot vairākus ēdienus, kuros viena no galvenajām sastāvdaļām ir meža gaļa vai kraukšķīgus un svaigus salātus, kas bagāti ar dažādiem vasarai raksturīgiem zaļumiem un dārzeņiem, kuri iegūti no vietējiem Zemgales dārzeņu audzētājiem. Ēdienkartēs ir iekļauti arī vairāki vistas gaļas ēdieni, kartupeļu pankūkas un Latviešiem tradicionālā siļķes fileja ar biezpienu, kā arī gardas un veselīgas vasarai raksturīgās zupas. Mundrumam noteikti ir vērts nobaudīt divu veidu vitaminizētos kokteiļus, bet pie kafijas vai tējas gardas būs dažādu ogu plātsmaizes, plānās pankūkas ar viršu medu, Svētes rudzu miltu groziņš ar putoto krējumu, kazas siera krēmu un sezonas ogām vai Pavlova kūka, kas bagātināta ar sezonas ogām vai augļiem.
Daudzveidīgais vasaras sezonas ēdienos izmantotais produktu, dārzeņu un augļu piedāvājums ir iegūts no Zemgales reģiona vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām – „Dambrati", „Kalnu Jurģēni", „Alanta", „Latvijas piens", „Mežcīruļi", briežu dārza „Rudiņi", „Svētes maizes", „Lielzeltiņi", „Līči", „Līcīši Ltd", „Pūteļi", „Mazviņķi", „Medulāji" un „Gaidas".
Akcija „Atklāj pašmājas garšas noslēpumus" ir lielisks veids kā var novērtēt vasaras sezonas ēdienu garšas nianses un iepazīt Jelgavas pilsētu un tās apkārtni. Akcijā piedāvātos vasaras sezonas īpašos ēdienus var nobaudīt no šī gada 3.maija līdz 30.septembrim.
0
0