Ielogoties
Reklāma

burciņas / 60

31/07/2015 06:49 | Diskusija lasīta 30661 reizes
Šogad padevusies grandioza ogu raža gan dārzā, gan mežā. Daudz brīvā laika pavadu pie katliem un burciņām, - ar prieku, azartu un radošu iedvesmu. Zinu, ka neesmu vienīgā. Šajā sakarībā: meitenes un zēni- kādas oriģinālas receptes esat atklājuši, kāda pieredze, - varbūt arī ne tā labākā?
p.s. Lūgums sarunā piedalīties TIKAI tos, kuriem šī nodarbe liekas tīkama, kurus tā interesē. Pārējiem lūgums ar savām pārdomām nepiedalīties.
Atbildes (517)
123 4567...26
31/07/2015 13:21
Saldēju ķiršus. Protams, pirms tam izspiežu kauliņus. Ziemā der visam, kur ir ķirši klāt - pīrāgi, pankūkas, utt. Atsaldēt var vīnā, sanāk vēl garšīgāk.
0 0
31/07/2015 13:27
Agit... tas pagrūti, recepti dot ..es kaut, kā pēdejos gadus uz izjūtām, kas saaudzis dārzā lieku iekšā... nu saldos piparus gan sanāk piepirkt kāt ... tik daudz neizaug, cik pieprasijums..skatos atlaides..dzirdēju tagad tieši uz pipariem atlaides, jāiepērk..
0 0
31/07/2015 13:28
vispār VV, tā laba ideja, saldētie ķirši vīnā..
0 0
31/07/2015 13:31
es parasti bietes samarinēju, un tad ziemā improvizācija...
0 0
31/07/2015 13:40
Vienkāršākais saldētu ķiršu pielietojums ir patapināts no vāciešu virtuves - saldējums ar karstajiem ķiršiem.
0 0
31/07/2015 13:41
nepatīk ar tiem kauliņiem bakstīties...
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

31/07/2015 13:54
Par zupām: piekrītu tiem  / tām, kas dara pēc izjūtas: domāju, ka var sataisīt visu tāpat, kā "normālā’ zupā- t.i. sacept tādus dārzeņus, ko ģimene piekrīt ēst, burkā iekšā, vāku virsū, un es personīgi vēl pasterizēju (drošs paliek nedrošs).
Vilkam: diskusijas pieteikumā skaidri minēts:  meitenes un zēni. Es patiesībā cerēju vēl kādu zēnu sagaidīt, bet tie ir traki neatsaucīgi.
0 0
31/07/2015 13:55
esmu mēģinājusi receptes zupām... ir aizgājis pa gaisu
0 0
31/07/2015 13:57
Bet man patīk apliet ķiršus ar šņapstu.Gan ir ko iedzert, gan dumie ķirši ir
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

31/07/2015 13:57
esketit: ķirši var būt ne tikai vīnā! Es jau kuro gadu taisu ogu uzlējumiņus, kas ir gana stiprāki par vīnu! Tādu mazā, skaistā pudelītē nav kauns pat dāvanā nest! Tikai pirms tam pacietīgi jāiztur vairākus mēnešus. Un pēc tam savukārt var turēt, cik ilgi vēlas!
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

31/07/2015 13:58
Ha- mums ar ceturtdienu vienāds domu gājiens!
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

31/07/2015 13:59
agitai- Jā- iešana pa gaisu mani arī uztrauc. Bet ceru, - ja ir drusku klāt etiķis, kārtīgi nopasterizēts, un vēss pagrabs, - varbūt, ka turēs?
0 0
31/07/2015 14:00
es atkal upenes ar spirtu apleju... cukurs klāt... nu ļoooti garšīgi...
0 0
31/07/2015 14:00
man štruntīgs pagrabs, viss ledusskapī...
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

31/07/2015 14:01
Es jau saku- vajag visādas ogas izmēģināt! Esmu likusi kopā par plūmes ar smiltsērkšķiem- super! Ķirši, upenes, dzērvenes jau ir klasika..
0 0
31/07/2015 14:01
nu, to no ķiršiem var dabūt ar ko stiprāku zināju..i vīnus i uzlējumus..
mana vecvecome bij tanī jomā liela speciāliste, liels augļu dārzs bi un saime ar..
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

31/07/2015 14:01
Ledusskapī vajadzēja vēl labāk būt- tomēr aukstāks!
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

31/07/2015 14:03
Tam es ticu gan. Un saprotu. Jo pašai lauku mājās ir grandiozs dārzs, tāpēc daudz jāšiverējas un jādomā, kā visu realizēt. Aizlaist visu postā vienkārši ir grēks. Un muļķīgi, un neekonomiski.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18556

31/07/2015 14:06
Es katru gadu gatavoju viltoto anansu ievārījumu. Ķirbis+cidonijas+cukurs.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

31/07/2015 14:10
Frīna, bet es- viltoto ananasu kompotu!   Sastāvs tieši tāds pats! Tam cukuru vajag minimāli, un garšīgs pēc traka!
0 0
123 4567...26
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas