Ielogoties
Reklāma

Nevaru izdomāt nosaukumu / 40

01/08/2011 17:28 | Diskusija lasīta 3569 reizes
Nu man te atkal sanāca viens labs gara darbs virtuvē, tikai nezinu kā lai to nosauc. Varbūt Jums kādam būs laba ideja.

Tātad:
Kabacis, žāvēta desa (varbūt arī cita veida žāvējums), olas

Nomizojam kabaci un sagriežam kubiņos (cik nu kuram lieli patīk). Liekam to uz pannas un apcepam. pa to laiku var sagriezt žāvēto desu (arī pēc savas izvēlas, kādos gabaliņos un formās). Kad kabači apcepušies un kļuvuši mīkstāki pievienojam tur desu. Tālāk jau pēc katra gaumes lietojam garšvielas. Manā gadījumā tikai Vegeta. Derēs arī gaļas kopējā utt. Kad tas viss jau gandrīz gatavs, iesitam olas (skaits pēc paša izvēles) un izjaucam tās cauri. Tā lai visam cauri tās olas sacepas. Maisam, maisam maisam, un kad olas redzam ir savilkušas cauri kabačiem un desai nogriežam mazu, mazu uguntiņu (elektriskās plītis varam izslēgt, jo tās paliek siltas ilgu laiku) un uzliekam virsū vāku. Paturam to visu siltumā apmēram 3 - 5 minūtes.

Baudām to visu kā nu kuram labāk tīk - majonēze, tomātu mērce, kādi citi salāti utt..

Labu apetīti.

Ceru būs idejas nosaukumam.. ;)
Atbildes (46)
12 3
02/08/2011 17:10
Autors ir radījis jaunu recepti. - tūlīt būs apspriešana.. :D
0 0
02/08/2011 17:10
vispar ir omlete un ir olu kultenis... sitas vairak pēc ta kulteņja, jo tiek maisitc
omleti cepšanas gaita nemaisa
0 0
02/08/2011 17:12
labi... mainam tekstu... uz olu kulteni
0 0
02/08/2011 18:48
Kabaci sagriež smalkos gabaliņos un sakapājam sīpolu. To visu liek uz pannas apcept, uzreiz ar cepam malto gaļu. Kad kabači ir jau mīksti piegriežam klāt vēl tomātus... cepam 5-7 min., iesitam pāris olas (var vairāk), kad viss ir jau gatavs ņemam nost no plīts pārkaisam ar rīvētu sieru (sieram jābūt garšīgam), ļaujam mazliet ievilkties ... un ēdam ar kartupeļiem un krējumu!!!
Saucas vienkārši - kleksis!!!
Laikam dublējamies!
0 0

Tēmas: 2
Ziņas: 215

02/08/2011 20:20
Es arī šito KLEKSI vasarā taisu bieži.. variācija nedaudz savādāka...
Vispirms apcepu eļļā sīpolu, kuru apkaisu ar nedaudz cukuru, tad nelielos kubiņos sagrieztu mazu kabacīti (vislabāk zaļo cukīnī), beigās pāri sakultas olas un Vegetu pārkaisu tikai tad, kad jau gatavs.. dažādībai klāt var papriku un tomātus, bet garšīgi ir arī bez tiem.. :)
0 0
03/08/2011 10:22
Nosaukums - kabači uz ātro roku...
0 0
12 3
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas