Ielogoties
Reklāma

°Bono apetite / 300

26/05/2010 11:05 | Diskusija lasīta 20637 reizes
tuvojas pusdienslaiks, padalieties gastranomiskās fantāzijās, apetītes rosināšanai!

Man šodien tādas vienkāršākas pusdienas:
Atbildes (363)
14/06/2010 16:34
nu, kurš/a brūvēs alu? Pēdējais laiks!
padalamies šašlikreceptēs!

2kg cūkgaļas, 2kg sīpolu, olīveļļa extra virgin, baltvīns sausais, sāls, pipari.
Ņemam kakla karbonādi, sagriežam lielos biezos gabalos (apmēram sērkociņkastītes biezumā un plaukstas lielumā) saziežam ar eļļu, sagriežam šķēlēs sīpolus, sajaucam ar gaļu. 24h zem sloga lai nostāvās.
Ņemam laukā atdalam nost no sīpoliem. Aplejam ar baltvīnu un 12h turam tajā.
Gabalus griežam pirms duršanas uz iesma, vēlreiz apziežam ar eļļu, sāli piparus uzberam pēc garšas cepšanas laikā.

p/s pārpalikusos sīpolus var iemarinēt etiķī pielikt krustnagliņas, piparus un 12h būs gana labi.

vot šitāds man būs šašliks Līgo vakarā, jārēķina 0,5 kg uz cilvēku.
0 0
14/06/2010 22:24
Vot recept!!! Un ja vēl visu to apziež ar Gruzīnu tomātu mērci mmmmmmmmm... Pirkstā var iekost.
0 0
14/06/2010 22:29
..te, nu gribas teikt, ka nevajag pārforsēt ar garšvielām un visiem citiem ptičendāliem tā, ka pašas gaļas garšu vairs nejūt... daudzo eksperimentu rezultātā-man tā domāt...
0 0
14/06/2010 22:31
Izklausaas jau labi robiisha rcepte!
0 0
14/06/2010 22:38
nesaprotu, kāpēc vēlreiz tai vīnā jātur... tur token vairs gaļas garša nebūs... pilnīgi ar pirmo daļu pietiek... un, tad cepot var ar marinādīti palaistīt...
0 0
14/06/2010 22:40
es pati ar majoneezi taisu, ja man uztic tik atbildiigu darbu+ citroni
0 0
14/06/2010 23:55
ir, taisīts ir... arī labi, īpaši, ja grib tā ātrāk...
0 0
15/06/2010 00:18


robsvells

Tēmas: 41
Ziņas: 983 14.06.2010. - 16:34:31
... pilnīgi piekrītu... kas nav ēdis,tas nekad nesapratīs,kādēļ vīnā... un spešel-sausā... ir zemnieku kuņģis un zemnieku izsmalcinātais
0 0
15/06/2010 09:21
..te, nu gribas teikt, ka nevajag pārforsēt ar garšvielām un visiem citiem ptičendāliem tā, ka pašas gaļas garšu vairs nejūt... daudzo eksperimentu rezultātā-man tā domāt...

tieši šajā receptē slēpjās tas, ka garšvielu un marinādes tajā NAV sāli piparus ber cik grib kad ēd un labāk tieši uz karstas gaļas.
0 0
15/06/2010 13:44
šoreiz vīns ir tas, kurā MARINĒ to gaļu... un, sauciet to kā gribiet... arī plūmju ievārijumā un alū-var MARINĒT... un, sauciet to kā gribiet, ja kādam ir vecmodīgs uzskats, ka marinēšainai ir obligatorisks etiķis un tā ir vienīgā marināde... tad dikti maldās..lai nu , cik man prasts tas kunģis nebūtu...
0 0
15/06/2010 13:54
MARINĀDE
sausais baltvīns
citrona sula
olīveļla
ķiploks
rozmarīns
oregano
pipari... redz, arī tā ir marināde, kurā gaļa var gan nostāvēties(man gan atas asociējas ar ko citu )- gan marinēties...
0 0
15/06/2010 13:59
Nu jā, klasiska baltvīna marinādes recepte, tad kad to visu sajauksi kopā tad tā būs marināde citādi vienu pašu vīnu nevar saukt par marinādi. Jā, vīnā viņa marinējās, taču marinējās vīnā nevis marinādē. Uz vīna pudeles rakstīts vīns nevis marināde. Marināde ir izstrādājums nevis produkts. Ja procesu sauc par marinēšanu tas nenozīmē ka tas, kamā marinē ir marināde.
0 0
15/06/2010 14:16
pirmajā etapā, tu tak marinē baltvīna marinādē-jo tur tak ir garšvielas, jeb sāls, pipari, sīpoli, tagad vienkopus saucas kaut kā citādi
otrajā turi tikai vīnā... ko ar patiešām saus -par marinēšanu vīnā... lai gan vispār šitā dubulmanipulācija man nav skaidra... 24h+12h... tev laikam parasti vecs tas lopiņš trāpās
0 0
15/06/2010 14:22
robčik, tu man sāc manu brāli atgādināt , dies nedod, ka es viņam aizrādītu, ka viņa ceptajam šašļikam kaut kas ne tā... ... bet, man patīk, ka viņš uz Jāņiem taisa vairākus veidus... i, no dažādām gaļām... i, uz igauņiem aizbrauc -mēdījuma šašļiku nopērk, tas gan jau ir gatavais , bet feini, ka katrs var izvēlētis un nogaršot no visa pa druskai... un, tad vēl tas paša ’tradicionālais kūpinātais lasis... vai... Jānus sagribējās... ,,,tas veco ļaužu seksis
0 0
15/06/2010 15:46
a man saak smarzot rabarbermaize
sasliks man taa..ir var uzkost..nav nevajag
0 0
15/06/2010 16:01
Robis laikam pārtikas tehnologs... baigi laiž...
0 0
15/06/2010 16:05
olit, kaut kā Tu nedalasīji... pirmajā etapā ir sīpolos bez nekādām marinādēm. Otrā etapā ir vīns jeb kā saki "marināde"
jā mani besī tie, kas ēd šašliku un sāk komentēt tas ne tā, šitas ne tā... a paši ko netaisa? Bet arī uzslavas man nav vajadzīgas tāpat zinu, ka labs.
Patīk pamatoti spriedumi, argumentēti un bieži šo to ar pamēğinu jaunu, ko iesaka...
<tur token vairs gaļas garša nebūs... >
Šajā gadījumā Tava replika, ka garšvielas nomāks gaļas garšu ir galīgi garām. Ir skaidrība, kāpēc jāieziež ar eļļu un kapēc neliek sāli visā šajā procesā
0 0
15/06/2010 16:05
vot, vot, mīc, es šodien ar par to padomāju... zin, tie termini-izstrādājums... produkts...
0 0
15/06/2010 16:08
..vispār , robčik, tā mana , tev tik netīkamā replika, nemaz nebij domāta attiecībā uz tavu ,,izstrādājumu,, , bet , patiešām ,mans novērojums un garšas izjūta... tak, izbeidz besīties...
0 0
15/06/2010 16:10
un ,tai teicenā-,,tur token,,-... token nebija
0 0
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas