Man viens paziņa saka: "viens importa auglis = viena pumpa"
Saldētavā gaļai un zivīm tāds mazumiņš vietas parasti izbrīvējas - mainu tos mazo brāļu līķīšus, bet vasarā daždazādas ogas un zaļumi okupē saldētavu līdz pat jaunai ražai. Arī saldētam zaļumu mikslim cita garša nekā veikalā pirktajiem žāvētajiem (raudene, pētersīļi, selerijas, pupumētra, timiāns, baziliks, estragons, dilles, čilli, paprika... ). Tos rudenī pašam labāk sažāvēt - aromāts, mmm... līdzīgi kā Mice baziliku tupina uz palodzes pa ziemu, man mūžzaļā Itālija (rozmarīns) uz palodzes augu gadu aug. Rudenī krietni papurināju dažas kadiķmammas - garšīgi un veselīgi gan tāpat mutē iešaut, gan pie gaļām, īpaši jau meža, bet arī spārnaiņi citādāk garšo un labāk palīdz kuņģītim gaļu sagremot.
Iztieku bez garšvielu maisījumiem, kuros sāls un E krietnā daudzumā un bieži vienāda garša...