Ingredientes:
- 1 glāze šķelto dzelteno zirņu
- 1 glāze griķu
- 1 liels sīpols
- 2 ēdamkarotes milti
- sāls pēc vajadzības
- Gī sviests (var izmantot augu eļļu)
- sezama sēkliņas
Instrucciones:
Uz pāris stundām iemērc aukstā ūdenī šķeltos zirņus, lai sabriest. Tad liek tos vārīties. Kamēr vārās zirņi, aplej griķus ar verdošu ūdeni (tik daudz, lai kādu pirksta tiesu pārsedz griķus), lai uzbriest.
Gī sviestā apcep sagrieztu sīpolu.
Kad zirņi mīksti, tos nokāš, nolej ūdeni no griķiem, ja tāds ir.
Zirņus, griķus, apceptos sīpolus, saber virtuves kombainā, pievieno sāli pēc garšas un sastrādā masā. Masai nav jābūt pilnīgi viendabīgai.
Masu saliek bļodā, pievieno miltus, samīca.
Veido kotletītes, tās apviļā sezama sēkliņās un cep gī sviestā gaiši brūnas.
Garšīgi kopā ar tomātu vai tomātu gurķu salātiem, kas aizdarīti ar bezpiedevu jogurtu.
Información adicional:
Gī vietā var lietot augu eļļu, bet man patīk, kā šajā receptē riekstainā gī svieta garša spēlējas ar zirņiem un griķiem. Ar gaŗšvielām šeit neaizraujos, lai neizbiedētu augstāk minēto garšu rotaļu.
Griķus nevāru, tie tāpat sabriest mīksti.
Ļoti garšīgi ir silti, kamēr sezama sēkliņas apkārt nav zaudējušas savu kraukšķīgumu.
Sezama sēkliņas var neizmantot - cept bez tām.