Rabarberu ievārījums
- 1.5 kg rabarberu - 1 kg cukura - 1 apelsīna miziņa (tikai oranžā daļa bez baltās)
No paša rīta sagriežu notīrītus rabarberu kātus + smalki sagrieztu vai sarīvētu apelsīna miziņu un apberu ar cukuru, lai atsulojas. Vakarā v...
Bumbieru un cidoniju ievārījums
- bumbieri 10 kg (manā gadījumā tie bija pārgatavojušies, citur neizmantojami) - cidonijas 1 kg - kanēļa standziņas 2 - krustnagliņas 10 - cukurs - ievārījuma cukurs
Bumbierus nomizoju, cidonijas sagriežu, iesākumā vāru atsevišķi, pievienojot parasto cukuru, garšvielas, vēlāk cidonijas pievienoju bumbieri...
120 minūtes
Nevārītas upenes ziemai.
- 2 kg pārlasītu nesaspaidītu, svaigi lasītu upeņu - 1800 gr cukura Tīri ar dzeramo sodu izmazgātas un cepeškrāsnī izkarsētas stikla burciņas. Tīri izmazgāti un ūdenī 5.min. novārīti aizgriežamie burku vāciņi.
Upenes samaļ gaļas mašīnā, liek lielā māla (vai emaljētā) bļodā. Pieber cukuru un ar lielu, līku koka karoti ar roku prātīgi maisa kamēr vis...
60 minūtes
Plūmju - šokolāde
- 3 kg sarkano plūmju - 1 kg cukurs - 1 paciņa sviests - 100 gr. kakao pulvera
Plūmēm izņem kauliņus, samaļ, vāra 40 minūtes. Aptuveni 10 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno sviestu un kakao. Karstu pilda burkās un ...
Kabaču ievārījums ar piparmētrām
- 1 kg kabaču (mizoti, bez sēklotnes) - 330 gr. ievārījuma cukurs "1+3" - 2 citroni - 150 ml ūdens - 2 piparmētru zariņi
Katlā ielej ūdeni, ieber kubiciņos sagrieztus kabačus, ieber cukuru, sagrieztus citronus un liek vārīties. Vāra ik pa laikam apmaisot, kad m...