Izejvielas un to daudzums:
- bumbieri 10 kg (manā gadījumā tie bija pārgatavojušies, citur neizmantojami)
- cidonijas 1 kg
- kanēļa standziņas 2
- krustnagliņas 10
- cukurs
- ievārījuma cukurs
Pagatavošanas process:
Bumbierus nomizoju, cidonijas sagriežu, iesākumā vāru atsevišķi, pievienojot parasto cukuru, garšvielas, vēlāk cidonijas pievienoju bumbieriem un pievienoju ievārījuma cukuru, nedaudz pavāru un pildu burkās.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 120
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Cukura attiecības ir gaumes jautājums, es lieku abus, jo pievienojot ievārījuma cukuru, gala iznākums nav tik salds, un it kā lielāka garantija, ka ilgāk glabāsies
šis ievārījums vēl karsts ļoti labi garšo ar saldējumu.