oi, ezi, par atvaļinājumu man ir jautrs stāsts.
Koroče, esam Sevastopolē, jaunajam kuģim jākārto kāds tur uzdevums, tūlīt būs klāt Maskavas komisija, bet es priborkas laikā dabūnu ar lielo hermētisko uz klāja vedošo durvju rokturi sānā un ribai vai divām tā kā kirdik, kā plīsušas, resp. es slims un no darbiem atbrīvots.
Kuģa komandieris apsola: "Bļjaģ, nahuj, ja tomēr strādāsi un veiksmīgi nokārtosim, atvaļinājumu uz roģinu garantēju, bļjaģ, nahuj" (šitie mazie pa vidu arī droši vien bija).
Strādāju, protams (pat ar korseti ap vidu tāpat draņķīgi gulšņāt - kā pakusties... oi), nokārtojam, tiek izdota pavēle par atvaļinājumu,
bet... neviens nelaiž, jo nav zināms, kur atgriezties - kuģis dodas prom no Melnās jūras flotes uz Ziemeļu floti. Kad nonākam galā, atkal visādas aizķeršanās, praporam līgums beidzas, viņa vietā jābūt, koroče jau mēnešus 4 ir pavēle, bet mājās netieku!
Te no mammas atnāk vēstule - kas piedzimis, nomiris, apprecējies, izšķīries, un ka 15.septembrī rīkošot kartupeļu talku. Rodas doma un es ar vēstuli pie komandiera: "Tovarič kapitan kakovo-to ranga, maniem vecākiem 15.septembrī sudrabkāzas!" un rādu vēstuli. 15 stāv ar cipariem, septembris arī kiriļicā dzīvojošam noprotams, tā tiku mājās.
Starp citu, īpaši melots nemaz nebija, sudrabkāzas tika klusiņam atzīmētas ieprieksējā pavasarī bez manis, bet uz talku veiksmīgi nokavēju - iečāpoju laukos 15-ā pēcpusdienā, brīdī, kad sēdās pie galda.
nu gan piekusu