Lotār a to zupiņu un sautējumu tu bērnam uz skolu pusdienām līdzi kā termosā dotu ja? Un konservešanā iztērētos līdzekļus uz kādiem izdevumiem tu noraksti un dāvanam no tukša gaisa? Es šogad gurķus gandrīz nekonservēju, jo to cena tirgū bija neadekvāta un tātad ieguldītie līdzekļi un darbs neatmaksājās, jo bāzē vai ražosanā iegadātie gatavie gurķi ir lētāk un pieejami par vienādu cenu visu sezonu. Ievārījumus vārīt, ja pašam nav savu izaudzeto ogu un augļu ari neatmaksājas, jo cukus+darbs+ patērētā energija tā pati cena , kas pērkot. Par nosauktajam cenam var produktus pie Daugavas iegadāties vien gadījumos, ja ņēm vairumā, bet es neesmu kamielis lai tadu daudzumu uz savas muguriņas majās aizstieptu, bet transports sadārdzina produktu ša vai tā. Vēl konservētiem produktiem vispār nav ,bet svaigiem (pagrabā ziemā glabātiem) dārzeņiem, vitamīnu daudzums ir zudis jau februarī , tatad tie ir kļuvuši uzturā nepilnvērtīgāki. Uz pavasari velams iegādāties vai nu saldētus dārzeņus un augļus, kuros vitamīni saglabajas ilgstoši, vai pirkt svaigus - no citam valstīm importētus. utt utp un nevajag teikt, ka sievietes nemāk iepirkties un tam ir problēmas ar ekonomisku domāšanu!
0
0