vēl kā tur ir ar to pasterizēšanu un slimībām, ko var dabūt no nepasterizēta/nepārbaudītas govs piena. mēs laukos dzērām tīras govs pienu ar visām putiņām, tad tikko sviests medus un pašcepta silta(neveselīga ) maize-ak, skaistā bērnība!
Raunā viena ģimene audzē lauku ar sierāboliņu... un gatavo to pulverveida sieru, ko kaisa viskautkur... un makaronus arī ražo ar to zāli... Tikko biju ekskursijā.
00
13/06/2017 19:26
vo, zināju, bet biju aizmirsusi par to sierāboliņu..patiešām, būs jāpameklē...
00
13/06/2017 19:27
par konjaku gan nekas nav dzirdēts, ka sieram jāpiepilina... citur vispār jāpilina
00
13/06/2017 19:29
čābers... tāds nebij tas otrs nosaukums?.jāiet uz gugli
nē, nav vis-kļūda, kļūda, kļūda
00
13/06/2017 19:38
Jāņu siers kas izdodas vienmēr . Siers sanāk mīkstākas konsistences . Gatavoju to bieži, jo ir ļoti gards. 2LITRI PIENA 2ĒD, KAROTES SĀLS 400 ML SKĀBA KRĒJUMA 6 OLAS, vēlams lauku ķimenes Pienu ar sāli un ķimenēm uzvāra līdz 90 grādiem .Krējumu sakuļ ar olām un ķimenēm. Ar mazu strūkliņu ielej karstā pienā.Maisot vāra 3-4 min..Kad sūkalas atdalījušās nolej marlē, notecina.un nospiež sieru. Izdodas vienmēr.Senāk pie siera lika madaru ziedus, varbūt atjaunot sen aizmirstas tradīcijas. Vairāk lasiet www.ezoterikanano.lv