Ielogoties
Reklāma

Svētkiem... utt. / 40

13/12/2014 21:08 | Diskusija lasīta 6346 reizes
Varbūt kaut kas noderīgs ir arī Tev ... Ziemassvētkiem, Jaungadam... uc.
Atbildes (54)
12 3
23/12/2014 17:57
0 0
23/12/2014 18:09
Prasmīgi pagatavots Ziemassvētku cepetis ir katras saimnieces lepnums un svētku galda rota.
 Kāds dod priekšroku putnu gaļai, kāds jēram, vēl kāds ne soli neatkāpjas no pārbaudītām vērtībām
 un nevar iedomāties svētkus bez sulīga cūkas cepeša.
 

Gaļas gabala pagatavošanas veidi ir ļoti dažādi. Katrai saimniecei ir savs iemīļotais, taču prieku var rast tehnoloģijas dažādībā un kāpēc gan nepamēģināt kaut ko nebijušu, turklāt gana vienkāršu.

  • Pirmais noteikums ir gaļu pirms gatavošanas paturēt istabas temperatūrā, lai tās iekšējā temperatūra būtu vienāda viscaur cepšanas sākumā. Pretējā gadījumā gaļas muskuļu šķiedras nebūs atlaidušās un gaļa rezultātā būs sīksta. Tāpat nedrīkst aizmirst, ka gabals pēc termiskās apstrādes ir "jāatpūtina" - tad cepetis vai steiks būs sulīgs un maigs.

  • Cepetis izdodas īpaši sulīgs un mīksts, ja to iepriekš iesmērē ar sinepēm vai iemarinē sojas mērcē.

  • Ja ieberzē gaļu ar garšvielām atstāj to savilkties apmēram diennakti - vispirms trīs stundas noturi istabas temperatūrā, tad liec ledusskapī un pirms cepšanas vēl apmēram stundu turi istabas temperatūrā.

  • Ieteicams cepeti pirms likšanas cepeškrāsnī uz pannas „apraut” ar garoziņu no visām pusēm, lai tas, cepoties krāsnī, nezaudētu savas sulas.

  • Cepeša gaļu liec folijā – tas nodrošinās, ka cepetis izsutīs mīksts.

  • Iesācējiem ieteicams cept cepeti speciālajos cepeša maisos, tad tas izdosies garantēti sulīgs, ūdens klāt nebūs jālej, pa vidu nekas nebūs jāaplaista, un vispār nekādu raižu - ieliec krāsnī un aizmirsti to uz stundu - pusotru. Pēdējās desmit minūtes maisu augšgalā atgriez vaļā, lai cepeša virspuse paliek skaisti brūna.

  • Atverot cepamo maisu, apsmērē cepeti ar cukura sīrupu – izveidosies skaisti brūna cukura glazūras garoziņa un māju piepildīs dievīgs aromāts.

  • Vari cept cepeti uz cepešpanna, ik pa 10-15 minūtēm pārlejot ar cepeša sulām, tad tas izdosies gan sulīgs, gan brūns.

  • Vēl viens variants, kā dabūt cepetim kraukšķīgu un skaistu garoziņu - aptuveni 10 minūtes pirms izņemšanas no krāsns pārsmērē to ar sālsūdeni.

  • Uz cepešpannas lej ūdeni, saliec dažādas garšvielas - piparus, lauru lapas, sīpolus sagriez, burkānus lielākos gabalos. Ja cepšanas laikā ūdens iztvaiko, tad pievieno vēl.

  • Cepeša šķidrumu cepšanas beigās nolej un izmanto mērces pagatavošanai.

0 0
25/12/2014 20:17
0 0
26/12/2014 09:50
Lieliski Otrie Ziemassvētki... !!!!   
0 0
26/12/2014 17:39
0 0
26/12/2014 17:45
0 0
26/12/2014 17:52
Šokolādi un kakao pulveri ražo no kakaokoku pupiņām,

kuras audzē tropiskajos zemeslodes apgabalos.
Svaigām kakao pupiņām vēl nav raksturīgās garšas un aromāta,
tādēļ tās vispirms fermentē un kaltē.


Pastāv daudz un dažādi šokolādes veidi, kas atšķiras pēc garšas, formas un kvalitātes.
Tomēr visas šokolādes visbiežāk iedala tumšajās šokolādēs, piena šokolādēs un baltajās šokolādēs.

Tumšās šokolādes sastāvā ir kakao masa, kakao sviests un cukurs, piena šokolādei papildus pievieno
 vēl piena pulveri, bet balto šokolādi gatavo tikai no kakao sviesta, cukura un piena pulvera.
0 0
28/12/2014 20:30
Katram gadam ir savas īpatnības, arī Koka Kazas gads 2015. nav izņēmums.
Ar ko tad tas ir īpašs?

Pirmkārt, koka stihija ir pati dzīvīgākā un mainīgākā, tāpēc Kaziņa jebkurā brīdī itin viegli
un negaidot var noklīst no sava bara un nokļūt tur, kur viņu aizvilinās apšaubāmas vēlmes un tieksmes.

Panākt un noturēt Kazu nebūs viegli, tāpēc labākais- iemācīties tikpat ātri mainīt virzienu,
kā to dara viņa. un laicīgi pasekot, uz kuru pusi pūš pārmaiņu vēji.
Kazas gadā būs vajadzīga zibenīga reakcija uz notiekošo.
Tajā pat laikā nepieciešama prasme uzklausīt savu sarunu biedru,
māka piekrist svešam viedoklim, koriģēt savus uzskatus un pārliecību,
kā arī paskatīties uz pasauli no cita skatu punkta

Tibetiešu astroloģijā Kaza (Aita) asociējas ar lēnu prātu un daļēju nepateicību,
 taču arī ar mieru un labsirdību. Šis gads pēc būtības būs nesteidzīgs, ar tendenci atlikt
svarīgus darbus uz vēlāku laiku, dažkārt pat ar slinkumu- saprotams, pakļauties tam nedrīkst...

Kazas gadā varam saskarties ar pārāk atslābinošu filozofisku pieeju lietām un notikumiem,
kad būs grūti saskatīt noteiktu robežu starp labo un slikto. No vienas puses, būt filozofam nav slikti,
 taču situācijās, kad jāizdara nopietna izvēle, tas var kļūt par traucēkli un šķērsli.
Neskatoties uz to, viena no Kazas gada labajām īpašībām ir godīgums.
 Salīdzinājumā ar citiem gadiem šogad būs krietni mazāk melu.

Liela nozīme šogad būs draudzīgiem sakariem, sevišķi atbrīvotā atmosfērā un pie bagātīgi klātiem galdiem. Tāpēc biežāk aiciniet pie sevis viesus, cienājiet viņus ar gardumiem un kopīgi pārspriediet vienkāršas tēmas, neskarot tās lietas, kuras var novest pie interešu konflikta.

Koka Kazas gadā, kā apgalvo tibetiešu astrologi, daudzi var izjust zināšanu trūkumu, pie kam dažiem var nepietikt intelektuālo spēju, lai tās apgūtu. Mācīties šogad vispār būs grūtāk nekā citos gados, tāpēc skolēniem un studentiem būs jāpieliek lielākas pūles, nekā parasti.

2015 GADA TALISMANI

Neskatoties uz neviennozīmīgo raksturu, Kaza ir viens no veiksmīgākajiem dzīvniekiem, jo tieši viņai ir vissaderīgākie dzīves un veiksmes elementi. Kazu vienmēr pavada Fortūna, un tas nozīmē, ka nākošgad arī jums noteikti paveiksies kādā jomā. Iespējams, esat pamanījuši, ka cilvēki, kas dzimuši Kazas gadā, ir labi pasargāti no lielām neveiksmēm, un pat tad, kad viņi ne sevišķi domā par to, ko dara, veiksme ir ar viņiem.
Koka elements, kas atspoguļojas gada nosaukumā, nozīmē spējas. Kas tad ir spējas? Tibetiešu astroloģijā spējas ir personīgā spēka, ietekmes, veiksmīga biznesa, augsta sociālā statusa rādītājs.
Lai pastiprinātu savu spēju rādītāju, līdz ar to arī savu ietekmi, kā talismanu var izmantot krāsas un materiālus, kas saistīti ar koka enerģiju.Sevišķi labi tos pielietot darba vidē, pārrunu laikā ar kolēģiem, partneriem, klientiem. Tāpat noteiktus talismanus var novietot uz darbagalda.

2015 GADA KRĀSAS

Koka stihijas krāsa ir zaļā, tāpēc nākošajam gadam raksturīgi visi šīs krāsas toņi. Izvēloties svētku tērpu, dodiet priekšroku visām krāsām, sākot maigas tirkīza krāsas līdz smargadzaļajam.
Apģērba stilam jābūt brīvam, nebēdnīgam un jautram. Par grezniem vakartērpiem šogad varam aizmirst, dodot priekšroku kaut vai tautastērpam..

Aksesuāru ierobežojumu nav, tomēr jāatceras, ka veiksmi sola tieši koka rotaslietas. Tās var būt krelles, rokassprādzes, auskari.
0 0
29/12/2014 14:07
Maza atelpa pirms nākamajiem...
0 0
29/12/2014 16:27
0 0
29/12/2014 17:54
Visiem zināms, ka laukos gaiss ir citādāks.
Svaigums, kas jūtams lauku gaisā var ietekmēt ne tikai garastāvokli, bet arī  ādu. Savukārt ar gaisu, kāds ir pilsētā, var iedzīvoties ādas problēmās.

Eiropas Komisija ziņo, ka 9 no 10 cilvēki saskaras ar piesārņoto pilsētas gaisu.  Un nesenais Vācijas pētījums sadarbībā ar dermatoloģijas asociāciju ziņo, ka pilsētas gaiss ietekmē ādas novecošanos.  

Tikmēr Ņūkāslas profesors atklāj, ka piesārņojums, stress, neveselīgs uzturs un traucēts miegs ir dominējošie faktori, kas ietekmē ādas stāvokli. Profesors atzīst, ka pilsētniekiem ir liela iespēja iedzīvoties problēmām arī pat, ja ne visiem, tad pavisam noteikti ar dažiem no šiem dominējošiem faktoriem.
Diseldorfes universitātes zinātnieki ir nonākuši pie secinājumi, ka cilvēki, kuri dzīvo aizņemtu dzīvi biežāk saskaras ar ādas novecošanos, pigmentāciju un līnijām.

Lai cīnītos ar pilsētas gaisa radītajām problēmām, dermatologi iesaka ādas tīrīšanu,
ko var salīdzināt ar trauku mazgāšanu. Mazgājot trauku, izmanto ne tikai Fairy,
 bet arī švammi. Tas pats ir jādara ar sejas tīrīšanu.
Veicot sejas tīrīšanas procedūras, vates spilventiņu vietā izmanto sejai paredzēto birstīti.

Turklāt atceries par veselīgu ikdienas režīmu!
Un brauciet pa svētkiem, redz, dzīve un gaiss tur labāks...
0 0
31/12/2014 14:09
Latviešu tautas senas tradīcijas vēsta, ka Vecgada vakarā ir jāēd daudz,
lai nākamais gads būtu veiksmes un laimes pilns.

Izlasi un uzzini mūsu senču tautu parunas, lai piesauktu veiksmi, veselību un bagātību. 


  • Veca gada vakarā jāēd skābi kāposti, lai skābums, kas radies pagājušā gadā, tiktu apēsts; Jaunā gadā turpretim nedrīkst ēst skābus kāpostus, jo tad visa dzīve nākamā gadā būs skāba.



  • Jaunam gadam iestāvoties jāēd zivis, lai nākošā gadā būtu tikpat daudz naudas, kā zivīm zvīņas.



  • Jaunā gada vakarā jāēd sausi zirņi ar siļķi, lai uzturētu labu veselību.



  • Vecgada vakaru aizvadot, galdam jābūt bagātīgi klātam, lai nekā netrūktu arī nākamajā gadā.



  • Seno latviešu ticējumos vecgada vakarā jāēd divpadsmit ēdieni, lai nākamajā gadā visi mēneši būtu veiksmīgi.

0 0
31/12/2014 22:43
... un kā būs rītdien... laimīgi ???!!!
0 0
31/12/2014 23:07
aizkuņģa dziedzera iekaisums, apdegums, apsaldējums, saindēšanās,
trauma, atkarība no dzeršanas apjoma Jaungada svinībās... ??!!!
0 0
12 3
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas