KAFIJA AUNAM
Nepieciešams:
4 ēdamkarotes maltas pupiņu kafijas,
0, 5 l ūdens,
4 tēklarotes medus,
1/3 tējkarotes cukurotas invera saknes.
Saldais krējums pēc garšas.
Pagatavošana:
1. Ingveru sagriež mazos gabaliņos, ieliek katliņā, aplej ar ūdeni un karsē tik ilgi, līdz ūdens uzmet pirmo burbuli. samazina liesmu un karsē vēl dažas minūtes, neļaujot uzvārīties.
2. Kafijas kanniņā ieber malto kafiju, pieliek medu un aplej ar karsto ingvera šķidrumu. Kafijas kanai uzliek vāciņu un ļauj ievilkties 10 minūtes.
3. Gatavo kafiju caur sietiņu lej uzkarsētās krūzītēs.
undefinedKAFIJA VĒRSIM
Nepieciešams:
1 tasīte svaigas espresso kafijas,
30 ml kokosriekstu liķiera,
1 ēdamkarote saputota saldā krējuma,
Šķipsniņa rīvētu mandeļu.
Pagatavošana:
Espresso ielej krūzē, pievieno liķieri, virsū uzliek ēdamkaroti putukrējuma un pārkaisa ar rīvētiem mandeļu riekstiem.
undefinedKAFIJA DVĪŅIEM
Nepieciešams:
1 tējkarote maltas kafijas,
1.5 tējkarotes pūdercukura vai medus,
200 ml.karsta ūdens,
1 daiviņa ķiploka.
Pagatavošana:
Krūzītē ieber kafiju, pievieno smalki sasmalcinātu ķiploku un pārlej ar karstu ūdeni. Pievieno pūdercukuru vai medu un tūlīt dzer, negaidot, līdz ievilksies, citādi tiek zaudēta kafijas unikālā garša.
undefinedKAFIJA VĒZIM
Nepieciešams:
5 ēdamkarotes kafijas,
1 ēdamkaroe brūnā cukura,
šķipsniņa kanēļa,
šķipsniņa vaniļas cukura.
Pagatavošana:
1. Kafijas vārāmajā kausiņā, dēvētā par „Turku”, ieber brūno cukuru un liek uz uguns karsēties. Kad kafija sāk
karamelizēties, ielej ūdeni, pievieno kanēli, vaniliju un karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
2. Tad kausiņu noņem no uguns, ieber tajā kafiju, samaisa un atkal liek uz uguns. Karsē tik ilgi, līdz kafija uzmet pirmo burbuli.
undefinedKAFIJA LAUVAI
Nepieciešams:
600 ml melnas, samērā stipras kafijas,
0, 5 tējkarote malta kanēļa,
šķipsniņa malta muskatrieksta,
2 ēdamkarotes šokolādes sīrupa,
100 ml saputota saldā krējuma,
2 ēdamkarotes cukura.
Pagatavošana:
1. Gatavai, karstai kafijai pievieno šķpsniņu kanēļa. šķipsniņu muskatrieksta un šokolādes sīrupu. Samaisa un lej tasītēs.
2. Saldo krējumu saputo kopā ar cukuru un uzliek pa virsu kafijai
undefinedKAFIJA JAUNAVAI
Nepieciešams:
1 tase dubultās espresso kafijas,
1 ļmini izmēra čili pipars,
30ml tumšā ruma,
1 ēdamkarote putukrējuma
Pagatavošana:
1. Dubultā esptresso kafijas tasītē uz 5 sekundēm (var turēt arī ilgāk, ja vēlas pikantāku garšu) iegremdē čili piparu, tad izņem ārā.
2. Kafijai pievieno rumu, samaisa. Pa virsu liek ēdamakaroti putukrējuma
undefinedKAFIJA SVARIEM
Nepieciešams:
1 tējkarote maltas kafijas,
200 ml karsta ūdens,
05. tējkarote malta kanēļa,
2 tējkarotes tumšā ruma,
3 grauzdētas kafijas pupiņas,
1 krustnagliņa,
1 tējkarote cukura.
Pagatavošana:
Krūzītē ieber altu kafiju, pievieno kanēli, krustnagliņu, cukuru, kafijas pupiņas, rumu. to visu pārlej ar karstu ūdeni. Krūzīti pārsedz ar vāciņu vai apakštasīti un ļauj ievilkties 5 minūtes.
undefinedKAFIJA SKORPIONAM
Nepieciešams:
4 tējkarotes maltas kafijas
1 neliela kaltēta apelsīna miziņa,
1 citrona miziņa,
1 kafijas krūzīte konjaka,
1 tējkarotes medus,
Pagatavošana:
1. Apelsīna miziņu samaļ kafijas dzirnaviņās un ieber "turkas" trauciņā. turpat ieliek citrona miziņu. Pārlej ar ūdeni un liek uz nelielas uguns karsēties līdz vārīšanās temperatūrai.
2. Kausiņu noņem no uguns, pieber kafiju un turpina karsēt, līdz kafija uzmet pirmo burbuli.
undefinedKAFIJA STRĒLNIEKAM
Nepieciešams:
25 g maltas kafijas,
250 ml karsta ūdens,
4 ēdamkarotes šokolādes sīrupa,
2 ēdamkarotes ķiršu sulas,
2 ēdamkarotes saputota saldā krējuma ar cukuru
1 ēdamkarote rīvētas melnās šokolādes
2 sacukuroti ķirši
Pagatavošana:
Pagatavo klasisko kafiju, pievieno šokolādes sīrupu un ķiršu sulu. Salej tasītēs, rotā ar putukrējumu, rīvētu šokolādi un ķiršiem.
undefinedKAFIJA MEŽĀZIM
Nepieciešams:
6 ēdamkarotes maltas kafijas,
4 tasītes auksta ūdens,
1 tējkarote kardamona sēkliņu,
0, 5 tasītes konservētu ananāsu
18 sacukuroti ķirši.
Pagatavošana:
1. „Turkas” traukā sajauc ieber kardamonu, pārlej ar aukstu ūdeni un liek vārīties 5 minūtes. Atdzesē un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
2. Pēc iznemšanas no ledusskapja nokāš, ielej atpakaļ kanniņā, pieber kafiju un liek karsēt līdz vārīšanās temperatūrai. Tiklīdz kafija uzmet pirmo burbuli, ņem nost no uguns.
3. Kafiju lej krūzēs, pievieno konservētus ananāsus un ķiršus.
undefinedKAFIJA ŪDENSVĪRAM
Nepieciešams:
1 ēdamkarote Kolumbijas kafijas,
200 ml ūdens,
0, 5 ēdamkarotes attīrītu mandeļu riekstu,
1- 2 pilieni mandeļu ekstrakta
Pagatavošana:
1. Mandeles apgrauzdē (apm 10 min), sajauc ar kafijas pupiņām un visu kopā samaļ kafijas dzirnaviņās.
2. Sagatavoto kafijas maisījumu ieber traukā, pārlej ar 200 ml karsta ūdens, pievieno mandeļu ekstraktu un karsē, līdz kafija uzmet pirmo burbuli.
undefinedKAFIJA ZIVĪM
Nepieciešams:
2 tējkarotes maltas kafijas,
1 kardamona auglītis,
1 krustnagliņa,
šķipsniņas kanēļa,
1 tējkarote cukura.
Pagatavošana:
„Turkas” trauciņā uzkarsē ūdeni, tad ieber maltu kafiju, pievieno kardamona auglīti, krustnagliņu, kanēli, cukuru un visu samaisa. Karsē 3 minūtes, bet nekādā gadījumā neļauj vārīties. Kad kafija sāk "kāpt" uz augšu, noņem no uguns un ļauj dažas minūtes ievilkties.
0
0