runa būs tikai par gaļu, jo citu sastāvdaļu ēdienu gatavošana man nešķiet interesanta ...
tātad pēdējā laika pieredze un atziņas...
tā kā par labākajiem pārtikas veikaliem Latvijā uzskatu xxxmaximas, tad pieredze nāk no to apmeklējumiem...
jau samaltu gaļu nedrīkst pirkt nevienā maximā - maļ tur nezin ko un klāt liek ķīmiju kaut kādu, pie tam bez atlaidēm maksā 2.60 - 2, 90 ls/kg...
pēdējā laikā, arī šonedēļ, maximās parādās cūkas kakla karbonāde ar atlaidēm un ceņņiks ir 2,90 ls/kg... agrāk kakla karbonādēm es vispār nepievērsu uzmanību to neviendabīgā paskata dēļ - izskatījās cīpslaina un ar treknumiem , bet nu atlaižu cena un latvieša taupīgums darīja savu - tirgū viennozīmīgi tik lēti nenopirkt...
tātad - pērkam kakla karbonādi, nesam mājās, ņemam asu nazi un sākam graizīt... izgraizām liesos gabalus guļašam (maģāru nacionālais ēdiens - guljāš)... pārējo samaļu rokas gaļas mašīnā... maļas ļoti viegli...
pēdējā pirkuma rezultāti :
kakla karbonāde - 2,2 kg
guļašam izgraizīti - 1,0 kg
malšanai 1,2 kg, tai skaitā 0,5 kg atliekam frikadeļu zupai ar svaigiem kāpostiem un burkāniem, bet atlikušajiem 0,7 kg piemaļam klāt siipolu (normālu siipolu, ne no tauta.lv), izmērcētu un izspiestu baltmaizi (ap 150 gr, bet tikai ne lēto), pieberam klāt šķipsnu piparu, sāli, pievienojam 2 olas, visu ar roku caur pirkstiem saspaidām un sanāk kotlešu masa... iznāk ap 15 nelielas kotletes...
kur ir fiška ? tanī kakla karbonādes gaļā... kotletes sanāk daudz garšīgākas kā no ciskas vai citiem gabaliem ... guļašš - mīksts un ātri gatavojas, ar labu garšu...
laika patērīņš - sākot no gaļas izgraizīšanas līdz gatavām kotletēm - apmēram 1,0 - 1,5 stundas, atkarībā no tā, cik daudz sieva un bērni traucē
0
0