Ielogoties
Reklāma

Super, ka ir sadalja - Tautas receptes! / 480

14/09/2008 13:01 | Diskusija lasīta 46431 reizes
Tieshaam iepriecina shis jauninaajums..
Nezinu, kaa jums, bet shii ir aizraushanaas numur viens. Un ceru, ka tautieshi buus aktiivi recepshu pievienotaaji :)
Atbildes (731)
1...222324 25262728...37
25/07/2009 17:57
Paklau, vai kāda no jums nezin lietuviešu cepelīnu recepti? Man šausmīgi garšo, es vienreiz taisīju it kā pēc pavārgrāmatas, bet man viņi neturējās kopā    
0 0
25/07/2009 18:07
.. Tu domā lielās kartupeļu klimpas?
0 0
25/07/2009 18:08
Esu gatavojusi tā..1kg vārīti kartupeļi un tik pat rīvēti zaļi kartupeļi,ola,sāls... Un pildijusi esu ar žāvētu un malto gaļu... Ēd ar krejuma mērci vai ar krejumu... Gatavoju vienkārši un garšīgi...


Man vēl garšo virteņi ar žāvētu gaļu,biezpienu un tā baigi labais ēdiens... (virteņus vāra sāls ūdeni,kamēr uzpeld uz augšu)
0 0
25/07/2009 18:09
junona2- tā, kā reti gatavoju cepelīnus, tad tikai pēc receptēm! Ai, kad turas kopā, kad neturas!       
http://www.receptes.lv/receptes/mekle...t:cepelini /
0 0
25/07/2009 18:10
Jā, beibīt, es ari tā visu darīju, bet man viņi vārot izjuka          Nu nav jau tik traki, es bieži esmu Lietuvā un varu tur izēsties, cik gribas, bet man vienreiz ziemā tā sagribējās, ka nebiju pat par slinku paķēpāties, jo tas jau ir darbietilpīgs process. Bet rezultātā nekas nesanāca.
0 0
25/07/2009 18:11
Virteņu mīklu gatavo no miltiem un ūdens...    
0 0
25/07/2009 18:12
..vairāk olas vajadzēja..
0 0
25/07/2009 18:12
juona
Man ne reiz nav izjukuši..   
0 0
25/07/2009 18:17
Nu tuvākajā laikā es noteikti neko negatavošu, bet kad sadomāšu, tad zināšu, kam lūgt padomu    
0 0
25/07/2009 18:44
junona
vari jautāt..palīdzēšu ar padomu,ja tas līdzēs... man vispār patīk gatavot,ja ir kas novērtē un izbauda to... man jau te mājnieki saka ka nobaroju viņus... man jau nav tālu gaļas kombināts... nodošu ja nauda aptrūksies(tā šiem smejos es)            
0 0
25/07/2009 18:56
Paldies, beibit    Man gan ar ēst gatavošanu ir īpašas attiecības, es lāga neprotu, un man ari īpaši nepatīk. Labi, ka ir kāds, kas to izdara manā vietā    Bet reizēm man uznāk (tas gan nav pārāk bieži) un tad es varu ņemties pa virtuvi. Parasti gan man tas viss beidzas ar kaut kādu muļķību, ko es sadaru, un tad ģimenes pavāram jānāk glābt, kas vēl glābjams    Bet man par to ir daudz citu labu īpašību          
0 0
25/07/2009 18:59
junona
Tas nekas..viss ir jauks ,kas notiek..Galvenais ir griba...    
0 0
19/08/2009 00:07
runa būs tikai par gaļu, jo citu sastāvdaļu ēdienu gatavošana man nešķiet interesanta ...

tātad pēdējā laika pieredze un atziņas...

tā kā par labākajiem pārtikas veikaliem Latvijā uzskatu xxxmaximas, tad pieredze nāk no to apmeklējumiem...

jau samaltu gaļu nedrīkst pirkt nevienā maximā - maļ tur nezin ko un klāt liek ķīmiju kaut kādu, pie tam bez atlaidēm maksā 2.60 - 2, 90 ls/kg...

pēdējā laikā, arī šonedēļ, maximās parādās cūkas kakla karbonāde ar atlaidēm un ceņņiks ir 2,90 ls/kg... agrāk kakla karbonādēm es vispār nepievērsu uzmanību to neviendabīgā paskata dēļ - izskatījās cīpslaina un ar treknumiem , bet nu atlaižu cena un latvieša taupīgums darīja savu - tirgū viennozīmīgi tik lēti nenopirkt...

tātad - pērkam kakla karbonādi, nesam mājās, ņemam asu nazi un sākam graizīt... izgraizām liesos gabalus guļašam (maģāru nacionālais ēdiens - guljāš)... pārējo samaļu rokas gaļas mašīnā... maļas ļoti viegli...

pēdējā pirkuma rezultāti :
kakla karbonāde - 2,2 kg
guļašam izgraizīti - 1,0 kg
malšanai 1,2 kg, tai skaitā 0,5 kg atliekam frikadeļu zupai ar svaigiem kāpostiem un burkāniem, bet atlikušajiem 0,7 kg piemaļam klāt siipolu (normālu siipolu, ne no tauta.lv), izmērcētu un izspiestu baltmaizi (ap 150 gr, bet tikai ne lēto), pieberam klāt šķipsnu piparu, sāli, pievienojam 2 olas, visu ar roku caur pirkstiem saspaidām un sanāk kotlešu masa... iznāk ap 15 nelielas kotletes...

kur ir fiška ? tanī kakla karbonādes gaļā... kotletes sanāk daudz garšīgākas kā no ciskas vai citiem gabaliem ... guļašš - mīksts un ātri gatavojas, ar labu garšu...

laika patērīņš - sākot no gaļas izgraizīšanas līdz gatavām kotletēm - apmēram 1,0 - 1,5 stundas, atkarībā no tā, cik daudz sieva un bērni traucē

0 0

Tēmas: 10
Ziņas: 2356

19/08/2009 00:59
Junončik! Tu tak zini, ka es pa pusei lietuviete! Ar cepelīniem uzaugusi esmu. Bet gatavot tos ir baiga ķēpa. No Lietuvas Vikings man kādreiz atveda šīsdienas ražojumus, bet tas nav tas. Riktīgajiem cepelīniem iekšā ir sāļš biezpiens, un tikai mērce no žāvētas gaļas ar sīpoliem... Visa zagvozdka ir kartupeļos. Nevar uztaisīt cepelīnus no jauniem-pusjauniem kartupeļiem, sanāks putra, ko cūkām izbarot!          Es šito kļūdu pieļāvu dikti atbildīgā mirklī, kad vīra rodņai Astrahaņā sadomāju cepelīnus uztaisīt. Viss aizgaja cūkām!   Bet man vislabāk patīk otrās dienas cepelīni... Sagriezti šķēlītēs un cepti sviestā. OOOO!
0 0
19/08/2009 01:11
malipka - kartupeļu klimpas tiešām neiesaka gatavot ātrāk par oktobri... līdz tam kartupeļos vēl nav noformējies vajadzīgais cietes daudzums, tāpēc arī izjūk... ko iekšā likt ir variantu daudz... man vislabāk garšo pildījums no svaigas liesas gaļas un sīpoliem...

bet gatavot - baigā ķēpa un liels laika patēriņš

kad kādu brīdi dzīvoju Viļņā - pārsvarā ar cepelīniem vien barojos... un vēl ar sautētām cūku kājām un ausīm... līdz tam pat neiedomājos, ka cūku ausis ir ēdamas, bet Viļņā bija viens krogs (vecpilsētā, dziļi pagrabā), kuram tās bija firmas ēdiens
0 0

Tēmas: 10
Ziņas: 2356

19/08/2009 01:24
Cūkas ausis un pautus (ak, dies!) vel nesen manā miestā vienā krodziņā varēja dabūt, ninana... Ukraiņu delegacijai vēl piedāvāju, kad šos biju atvilkusi ciemā, i to atteicās!    Labāk pārbaudītas vērtības. Jebšu tad nu galīgi jaunas.
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 13337

19/08/2009 08:44
Nu shiis tik tieshaam ir delikateses muusu maajaas.. Ja izdodas svaigus nopirkt.. vakarinjas, var teikt "sveetku vakarinjas" tad ir viennoziimiigi...    

Tik ir probleema nopirkt.
Ar cuuku ausiim probleemas nav, bet vinjas ne vienmeer izskataas labi.. laikam razhotaajs nepiedomaa, ka cilveeks vareetu to gribeet eest..    
0 0
01/11/2009 21:45
Vai kāda zin recepti kūkai "Melnais Princis"?
0 0
01/11/2009 21:52
Sīpol, tas krogs Viļņā joprojām ir un saucas "Lokis".

Malipka, es toreiz negatavoju no jauniem kartupeļiem, tas bija ziemā, bet kaut kas tur nebija pareizi. Labi, nav jau tik traki, var paciesties līdz vasarai un tad tos cepelīnus Lietuvā izēsties cik gribas    Starp citu, garšīgākie cepelīni, kādus jebkad esmu ēdusi, ir dabūnami Nidā, tur ir tāds necils krodziņš "Kuršis", bet kāaāādi cepelīni, mēli var norīt    
0 0

Tēmas: 9
Ziņas: 4565

14/03/2010 17:57
Ideāli. Pat dzīves jēgu var atrast.   
Plānās, lielās pankūkas ar... mascarpone sieru, kas sakults kopā ar loloto olu dzeltenumiem, cukuru un vaniļas cukuru... un tikko atsaldētas zemenes, vēl drusku kraukšķīgas no ledus gabaliņiem.
Gan... tiem, kam pofig diētas.      
0 0
1...222324 25262728...37
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas