Ielogoties
Reklāma

Jūsu pieredze ar Zepter traukiem? / 60

12/04/2013 21:33 | Diskusija lasīta 19745 reizes
Gribu iegādāties Zepter katlu. Kā to izdarīt, pēc iespējas vairāk naudas ietaupot! Varbūt varam padalīties receptēs un knifiņos.
Atbildes (169)
123 4567...9
13/04/2013 11:05
Satan - droši vien, ka googlē var atrast. Vai Maximā.

Vot naff. Ir googlē nenormāli dārgas.
Maximā var triperi dabūt, nevis normālus traukus
Tai traukā normāli siltumam jāturas.
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 8825

13/04/2013 11:15
... tādas terīnes vēl dažās lauku mājās ir (man arī, vēl no omes)... jāieliek sludinājums rajona avīzītē, tad gan jau kāC tantuks atsauksies... a vislabak sadraudzēties ar kādu autoveikalu... tad visādus brīnumus var atrast...

... a par Zepteri - atceros, kā to NEPIEDEDZINĀMO pannu vienā prezentācijā es piededzināju tā, ka tas prezentātors to dabūja vai mest ārā...
0 0
13/04/2013 11:17
cepiet un vāriet kur vēlaties... jautāja viedokli, es izteicu...
0 0
13/04/2013 11:23
Pareizi, Agita, un to, kas sanāks, mēs vēl terīnē ieliksim!
0 0
13/04/2013 11:25
terīnes, ja labi pameklē, var arī kādā bodē iegādāties... nu, bet seno laiku... tur jau cits fīlings
0 0
13/04/2013 11:27
Šitādu izmeta, neteiktu gan, ka dārga vai smuka:
http://www.bhs.lv/lat/product/482
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 2177

13/04/2013 11:32
A kas jamo izmeta, kur un - kāpēc???
0 0
13/04/2013 11:36
Nu google izmeta, kas tad vēl?
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 2177

13/04/2013 11:42
A es jau padomāju, ka līdzšinējais īpašnieks izmeta
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 8825

13/04/2013 12:10
... bet, ja pa nopietno - ēdiena gatavošanai vislabāk ir
1. sautējumi un cepeši ir visgaršīgākie, ja tos ilgi un vienmērīgi karsē - značit traukam jābūt masīvam, ar biezām sienām - jo tikai tā ir iespējams karstumu sadalīt vienmērīgi, un nebūs "punktveida piecepiens"
2. arī vākam jābūt tādam pašam masīvam, jo apsvilis vai apkaltis ēdiens arī nav vairs labs... un procesi zem vāka ir sūtoši un piem. kartupi, kāposti, gaļa savstarpēji apmainās ar vielām, kas tos padara garšīgākus un tāpēc blīvs un smags vāks uztur gan nelielu spiedienu, gan pareizo mikroklimatu...
3. cepeškrāsns - vislabākā ir akmeņu, ķieģeļu, ar malku kurināmā, jo tajā nav straujas temperatūras maiņas un pati vide ir pareizākā... vēl ok ir arī malkas plīts cepeškrāsnis, vislabāk čuguna (dēļ vienmērīga karstuma), jo arī tur ir izmantota dzīva uguns, kas karsēšanas procesā pareizi sakārto visas lietas... it kā ok varētu būt arī gāzes plīts cepeškrāsns... tur gan citi mīnusi... protams, ka var izmantot arī elektriskās, bet tā gan būs "teorētiska" cepšana... jo ēdiens it kā tiks pagatavoC, bet bez dzīvas uguns, un ar visādiem nevajadzīgiem elektro un magnētiskiem foniem, tas būs "nepareizs" - karsēšanas procesā notiek daudz dažādas reakcijas, un molekulu pārveidošanos ietekmē arī apkārtējais fons... nemaz pat nepieminot tādas smalkas lietas kā enerģijas un ūdens struktūra... un paC nepareizākais ir mikroviļņu krāsns... tur visas šīs nepareizības ir biezā slānī... tur saņem produktu, kuru Tavs organisms nespēj pieņemt, un tad tiek būvētas bojātas šūnas un veidota "riepa"
... značit, labākais poC ir no māla, kā krievu krāsnīs to fiļmās rāda... tik jārēķinās, ka māls ir porains un tāpēc labs ikdienas gatavošanai, jo dzīvs - kā maizes abra, bet ja grib tikai reizi mēnesī lietot, tad jārēķinās ar to, ka porās ēdiens bojāsies, un arī Fairy nav garšīgs - pirms nolikt glabāties, jāpavāra ūdens...
biezsienu čuguna trauki, pīļpanna - nejaukt ar alumīnija pīļpannu... reizēm vēl var nopirkt baltkrievu veikalā, bet ja kādam interesē, tad pēc kāda laika es pats tos varēšu piedāvāt - čuguna lējums, kuram pievienoti vēl daži metāli... čuguns arī ir porains, tajā iesūcas tauki, kas neļauj ēdienam piuedegt, un pat gandrīz nav jāpievieno tauki cepšanai... dažu metālu "piešprice" dod pannai papildus labas īpašības... arī masīva panna vienmērīgi izsilst... jo smagāka panna, jo labāk... exx, apnika rakstīt...
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 2177

13/04/2013 12:13
o mamma mia ... vesela raķešu zinātne izskatās būt ... man točno ...
0 0
13/04/2013 12:20
Nu nez, man tā čuguna smagā panna tāpat piedega.
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 8825

13/04/2013 12:23
... čugunnīca ir jāuzkarsē, jāpiesūcina ar taukiem, tik tad tā ir lietojama...
... pannas jāpērk uz svara - gandrīz, jo smagāka, jo labāka...
0 0
13/04/2013 12:26
bonusā tai pannai tad jādod vecis, kas to smagumu staipīs.:))
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

13/04/2013 12:45
Savu niku izvēlējos velkot nelielas paralēles ar filmā Velna kalpi redzēto alķīmiķi Daniēlu Rēbusu kas gatavoja Rīgas atslēgu. Citiem neticu un gribu tos Zepter traukus pats padedzināt, paberst , bet varbūt gluži otrādi, slavēt . Bet ja ne karsēšu viņos priežu čiekurus! Ja nu kādam ir padomā paziņas vai kaimiņi, kas tos kastroļus neizmanto un ir gatavi pārdot, priecāšos ja dosiet ziņu.
Nesēžam mājās, laižam uz mežu urbt bērzu sulas, bildēt putniņus un cept desiņas uz iesma!
0 0
13/04/2013 13:11
Neticu, negribu.. Tad būtu licis sludinājumu, ka pērc, nevis diskusija vēris vaļā.


A es te rakstu domāju, vērtēju, rakstu, bļin. A paldies vietā - "neticu".
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

13/04/2013 13:16
Tu taču arī netici visam ko Tev saka! Par viedokļiem protams paldies! Bet ja kas, lasi atkārtoti diskusijas pieteikumu. Tur viss ir nepārprotami skaidri, gribu pirkt, ... lētāk, ... receptes!
0 0
13/04/2013 13:24
satan, tagad teriini var dabuut jebkuraa trauku veikalaa un ir pat izveele.
0 0
13/04/2013 13:26
asaka
Nu nez, man tā čuguna smagā panna tāpat piedega.


Protams ka piedega.
Nevajag ar viņu ziemā sniegu šķipelēt+vīram pa pauri ar viņu sist
0 0
13/04/2013 15:23
danielsrebus pērc, taisi pustdienas, un aicini ciemos nodegustēsim
0 0
123 4567...9
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas