Neesmu pārliecināts, ka ēšanas manieres tik dogmatiski saistāmas ar kaut ko noteiktu.
Man domāt, vairāk ar apstākļiem, -- ja nesteidzīga kompānija un laika pietiek, nav problēmu ar n-tajām dakšiņām, nažiem, karotēm un karotītēm lietošanas meistarību pulēt. Ja darba ēdampārtraukums svaigā gaisā, -- sviestmaižu likvidācija bez smalka manierisma. Ja pikniks brīvdabā, -- ogļu kartupeļi pirkstos, gaļa -- ar zobiem no iesma, zivs -- ar pirkstiem no folijas vai da jebkā. Ja mājas gardumi un našķi pazīstamu un mīļu cilvēku mazā bariņā, -- arī šķivja un/vai pirkstu nolaizīšana, ja zoste burvīga un saimniece -- vēl vairāk.
Ko pats ēdamreizēs nekad? Neatzīstu japānisko zuppes skaļu šlurpāšanu, bet, ja cienātu japāniete, cienītu viņējo tradīciju -- vismaz kādubrīd pacenstos... :) Noteikti neatzīstu -- sēšanos pie galda ar cepuri u.c. galvassegām galvā: Ōmes skola un latviskā tradīcija -- godāt ēdienu, nevis amerikānisko visatļautību, katra ķēma dekoratīvo un demonstratīvo egoismu utml. muļķības pašu mājās.
0
0