Ielogoties
Reklāma

dažādi sieri / 160

29/12/2010 23:56 | Diskusija lasīta 14648 reizes
ir daudz cilvēku, kuriem ir skaidra siera šķirne, ko ēst...
un ļoti pat uztraucas, ja siers no šveices tiek par francijas sieru nosaukts...
MAN ir savādāk... rodas sajūta, ka sieru jāēd, tad ēdu. tur smarža ir svarīgāka, nevis izcelsmes valsts... un varbūt pat īpašā siernīca...
tāpat, kā vīns... veikalā un vīnadārzos dažādi... un melones un arbūzi...

un paprika...

katram ir sava gaume un garšu analizators... un pagaidām man nav izdevies latvijā nopirkt ungārijas, austrijas , šveices, bavārijas produktus adekvātus...
Atbildes (225)
24/06/2011 21:20
nu nu nesaki viss beeda tie sieri, kas maksā vairāk par 10-12 ls par kg, ir jau baudāmi! es naff vaiņigs ka tā letiņ tauta sevi ir nabadzībā ar kakla kungiem novedus! un vēl tagad atrodās kāda ’’dirsa’’, kas atbalsta zagļus oligarhus!
0 0
24/06/2011 21:24
Vai esat ar mieru testu izpildīt?

KAS IR KNAPSIERIŅŠ... |:>)????
0 0
24/06/2011 21:24
Runāju par proletāriešu rokas garumu, nevis par zagļiem domātajiem plauktiem
0 0
24/06/2011 21:25
spare1 tas ir tāds kaltetc sierinjs,
mana vecmmamma tādus gatavioja... ka tas notika nezinu..
bet man dikti garsoja
0 0
24/06/2011 21:27
... un ar ķimenēm un daudz sāls, un baigi sakaltis!
0 0
24/06/2011 21:28
Mana vecāmāte par knapsieriņu sauca to, ko pašās beigas no katla maliņām sakasīja un siltu bērniem apēšanai atdeva...
0 0
24/06/2011 21:28
Mazinnss sakasniitis???
0 0
24/06/2011 21:29
Knapsieriņi rodas, ja mājās paliek pāri nepēsts biezpiens. Nu, vecs nedaudz. Tad to samīca nel 212r1721c ielās piramīdiņās un liek kaut kur vēsumā kaltēties. Praktsiki pēc mēnesa ir gatavi, tikai gar labu knapsieriņu var zobus izlauzt. Septiņdesmito gadu pasā saķumā vēl tos razoja rūpnieciksi, bija tādi dzelteni cilindriņi par 7 kapeikām. Mājās taisītie gan garso pavisam citādāk, kanpsieriņs iekļaujas nasķu kategorijā.
0 0

Tēmas: 9
Ziņas: 4565

24/06/2011 21:32
Spare1... esi taisījis tādus?
Mums netaisīja šādus, manuprāt, pat ēdusi neesmu.

Te atradu mūsdienīgi noformēto.
http://www.sierarazotne.lv/index.php?...mp;pp=1461 0
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 2463

24/06/2011 21:32
Man atmiņā, ka vecāmāte lika piparus tiem klāt un uz klētī uz spārēm kaltēja..., jā tādi konusiņi/piramīdiņas...
0 0
24/06/2011 21:34
es atceros, ka bija tadi ka mazi konusiji..ja bija nezeligi cieti bet grauzam..
čipsu jau tad nebija...
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 2463

24/06/2011 21:34
tik - tak - šiem jau tik nosaukums vāciskais Knap... palicis...
0 0
24/06/2011 21:35
es tos pa 7 kapeikām atminos, un jūs ne?
0 0

Tēmas: 8
Ziņas: 2463

24/06/2011 21:39
Ne, es neatceros... mūsu bodē tādu nebij... un brīvdienās pa pilsētas bodēm acis zibēja ne jau uz knapsieriem...
0 0
24/06/2011 21:40
Es arī nearceros tādus ne redzējusi ne ēdusi. Laikam vecums
0 0
24/06/2011 21:40
es ar ne... tik sena es neesmu
0 0
24/06/2011 21:42
to jau atceras tik tie kam pāri pusgadsimtam... nu tādi baigi vecie cilvēki
0 0
24/06/2011 22:01
visiem mīļi sveicieni par uzvaru pār paģirām. siers bija garšīgs. un visām vecām brūtēm sveicieni...
0 0
24/06/2011 22:54
Re, tāds baigi vecs cilvēks es ar esmu(desperados definīcijā)... pamatā viss pareizi biezpiens, sāls, ķimenes. Taisījis pats neesmu bet ēdis gan. Tagad nez vai kāds tādus taisa... :>)
0 0
24/06/2011 23:46
taisa, taisa... O nav nekaada maaksla uztaisiit... biezpienam (marliitee) uzliec akmeni virsuu-un siers gatavs... kjimenes gan neliek klaat muuspusee... un liidz taadai stadijai, lai zobus vareetu izlauzt, parasti nenostaav... tiek notiesaats...
0 0
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas