beata | 26/01/2022 22:01
Da štrunts par modi! galvenai jāgūst bauda no tā ko Tu dari ... un reizēm jāmāk saskatīt lietu būtību. Kaut kad jau te rakstīju par smalko franču bechamel sauce /mūsu vecmāmiņu taisītās miltu mērces nosaukums Francijā/. No bērnības atceros vecāmamma un krustmāte taisīja kausēto sviestu /kas ta tagad ar tādām muļķībām ņemsies/, bet īstenībā jau tas ir tas pats tagad modīgais Gi sviests

un tā daudzas lietas. Neesmu paskatījies kas ir fermentēti gurķi, bet gan jau izsenis zināma lieta tik savādāk nosaukta.
Par saknēm runājot /nevienam jau negribas atzīt/ bet latvietis jau tāds jauktenis vien ir. Jau seno apbedījumu pētījumi dažādos novados nevar izdalīt īsto vienīgo latvieti. Kur nu vēl pēc vācu, poiļu, zviedru, krievu un padomju laikiem.