Krīze ir skārusi ne tikai mūsu maciņus, bet arī pārtikas ražotājus! Cenas veikala plauktos aug, bet produktu kvalitāte samazinās. Lai pārtikas ražotāji izdzīvotu - kvalitatīvākas izejvielas un līdz ar to arī dārgākas tiek nomainītas uz lētākām.
Piemērs - gaļas masa tiek atšķaidīta ar šķiedrvielām, sausā vājpiena vietā tiek tiek izmantots siera sūkalu pulveris, saldā krējuma vietā kūkās izmanto saldo krējumu ar eļļu un tā tālāk. Interesantākais ir tas ka produktu sastāvā mūsu likumdošana neprasa atšifrēt, kādu eļļu lieto ražotājs, kas pēc manām domām ir ļoti būtiski. Ne visas eļļas ir tās labākās un veselīgākas . Kā piemēru varu minēt kokosa un palmu eļļas, kuras ir lētas, bet nav tās labākas., jo satur ļoti daudz piesātinātās taukskābes.
0
0