Ielogoties
Reklāma

Kāda atšķirība..??? / 60

14/11/2009 11:35 | Diskusija lasīta 14845 reizes
Paskaidrojiet ,trezveņņikam, kāda atšķirība ir starp brendiju ,konjaku un viskiju,kā viņi tiek pagatavoti..???
Atbildes (135)
14/11/2009 15:52
Pag clair... Bellini jau nav lāga kokteilis Prosecco + peech juice   
0 0
14/11/2009 15:52
maigoniit tad gan ja      visu buteli un tad var mirt nost ari         
claire1 es tak muldos      
0 0
14/11/2009 15:55
Vot šitas laikam uzreizes no kājām gāž..:Absents Xenta tiek ražots pēc tradicionālās receptes no artemisia absinthium (vērmele, rūgtā) lapu uzlējuma, kura pēc slepenas receptes tiek sajaukta ar anīsu un koriandru. Lai iegūtu 70° dzērienu stiprumu, tam pievieno augstākās klases spirtu. Pie tam vērmeles aktīvā viela tujons spirtā saglabā visas savas īpašības.    
0 0
14/11/2009 15:57
Iekš Bellini vispar jebkurš dzirkstošais der        
o jā, absents tas ir kautkas... "zaļā feja"             agrāk Latvijā bija aizliegts to tirgot veikalos un ievest.
0 0
14/11/2009 16:47
0 0
14/11/2009 20:53
man maigonis saak patikt par to ,ka nedezer...    
0 0
14/11/2009 22:04
jūtu, ka nekad neptikšu ne puro, ne citām, kurām trezvenniki-jazvenniki vien pieņemami... bet ne par to šoreiz runa... runa par tēmu...
man šogad kolēģi uzdāvināja pudeli... koka kastes iepakojumā (skat. foto)... iekš pudeles nekas īpašs - kandža ir kandža - sauc kā gribi - par brendiju vai konjaku ... bet kad sāku meklēties, cik tā kandža maksā, tad apstulbu - tie ir nevis desmiti lati, bet simti... stulbeņi ( par kolēģiem) - labāk būtu uzdāvinājuši 1000 litrus normāla šņaba ...
0 0
14/11/2009 22:15
neko baigi kruto neesmu dzērusi ... galvenais , lai ragi dūņās                   
Rémy Martin rūpnīcā esmu bijusi un degustējusi un par atķirībām starp konjaku un brendiju zinu ... kandza gan baigā tek no tām vīnogām un tai rūpnīcai cauri tiekot jau esi šmigā no aromiem - toč reibst ... to 300 gadīgo gan degustēt dabon tikai kino zvaigznes un tādi cilvji
0 0
14/11/2009 22:37
Ui, nav garlaicīgi! Protams, attiecībās ar tik populāru tēmu kā dzeršanas apspriešana tāpat kā kolhozlaiku ekonomikā un politikā: no viena grāva uz otru, tieši šķērsām pa ceļu pāri -- no taisnprātīgas lielības: itin nemaz līdz ragiem un nagiem dūņās, kad dīķis izstrēbts... Ar vienu veci Skolotāju videnē man savulaik tomēr noteikti paveicās: mēģināja borēt fiziku -- šam neveicās, man nebija labu fizikas pamatu, učukam -- nekāda fizikas mācīšanas talanta, toties fiziķis viņš bija labs, paveicās ar to, ka papildus fizikai viņš mācīja arī automācību un, laiku īsinot, nopietnību gudri atšķaidot, ierunājās par skarbo un reālo dzīvi ar’. Viena no spožākajām viņa idejām bija šķērsām arī to laiku -- pirms 33 gadiem -- ideoloģijai: dzert vajag mācīt un mācīties: drīksti nedzert, bet -- jāzina, ko darīt, ja esi iedzēris, der zināt, ko darīt, ja esi iedzēries mazliet, lai nepiedzertos vairāk, der zināt, ko darīt, lai atžirgtu pa to laiku, kamēr citi turpina ragus nolaist arvien zemāk... Vesels bars foršu knifiņu un iemaņu... Arī mazās rituālās devas nav nepatīkamas, ja dari apzināti to dzeršanu: ja baudi...
Un Maigoņa ideja, pie kā šis nonācis ir loģiska, -- viegli koriģēt asinsspiedienu ar konjaciņa 50 gramiem, diemžēl, šobrīd un te ir vislētākā metode. Jā, slidena, bet -- priekš tad galva ar smadzeņpodu, lai pretizslīdēšanas pasākumus ievērotu un izmantotu?!       
0 0
14/11/2009 22:41
ak dies...
nu gan sarunajuši...


bet īstenam alkoholiķim ( a la es) taču vienalga no kā reibst... tur der arī Maņkas plastmasenē iepildītā dzira..    
0 0
14/11/2009 22:45
siipol- nebeedaajies par to patikshanu ,vai nepatikshanu,,,,,,zini ,laiks un gaume ir ljoti mainiiga lieta   
0 0
14/11/2009 22:48
Man garšo šampanietis (un ne jau franču, tas man liekas pārāk skābs), bet mūsu pašu vecais labais Rīgas pussaldais, tad visādi liķierīši un kokteiļi. Stipros dzērienus, lai cik dārgi tie būtu, jau kādus gadus 20 nelietoju vispār. Un ja es vispār dzeru kaut ko alkoholisku, tad lēnām un ar baudu    
0 0
14/11/2009 22:53
..martini ar vodku... ledu un citronu-pats labakais atslodzei...
šampanietis man garšo, bet tas ir manīgs- čurāt vajag un ātri reibst tīri fiziski...    
sen, sen atpakaļ bija mums te šampanieša cienītāju klubiņš-jauki cilvji tur bija.. un arī labi,sirsnīgi tusiņi... protams, ar šampanieti ledusspainītī...
lidiņš jau mūs pēc sejas pazina..    
0 0
14/11/2009 22:55
man vislabākais ir Rīgas šampanietis un Martini,bet par brendijiem,kojakiem,viskijiem nav īstas saprašanas,zinu tikai to,ka nepatīk tekila,bet coca-cola ar ledu ir super..":)))   
0 0
14/11/2009 22:56
Siipol, ceru, ka Tavi kolēģi nav izdarījuši/cerējuši izdarīt, kā viens zināms turīgs vīrs izdarīja dāmai, par kuru šis uzzināja, ka klusi, bet sipri nelabi izrīkojusies, smagi nelabi, kaut klusi gan... Šaurā vīriešradu lociņā šis bija vēlāk atzinies: izlicies par beigtu un uzdāvinājis šai juvelierkomplektu aptuveni par Ls 30 000, -- šim tā nav liela problēma... A dāmai tā izvērtās par lielu problēmu: pati, pirms domāšanas -- protams, družkām izlielījās, turpinājumā družkas palīdzēja -- aiznesa info tālāk un nu jau apdāvinātajai bija problēmas: daudz mazāku apjomu aizdevēji skandināja šai, lai nestāsta, ka nav naudas, bija jāsāk reāli baidīties no izspiedējiem un reketieriem: sākās psiholoģiska ellei damsītei...
Protams atrakcija ar tāda stila dāvanu, kam cena ir liela, bet uz vērtību var skatīties ļo-o-oti dažādi...    
0 0
14/11/2009 22:57
nu labi ,ja par dzershanu ,tad man riebjas viss ,kam ir kautcik spirta smaka klaat... attieciigi varu iedzert kaadu viina glaazi ,nu, 2-3 ,lielaaks daudzums mani neinterese..
0 0
14/11/2009 22:57
oij... piemirsu par tekilu-ja tas notiek ( nu thjipa dzeršana) ar visu ritualu-jautra ballīte garantēta...
to tekilu pat var uz pilieniem izsniegt...    
0 0
14/11/2009 23:15
sascha>
ja tekila lāsītes apmērā,tad ir vērts rituāls un jautra ballīte,kas jau gan ir vairāk vērta,bet katram dz;erienam ir savs rituāls un kompānija..   
0 0
14/11/2009 23:28
..protams...
man kā rūdītai dzērajai taču vispirms viedoklis jāprasa...
0 0
14/11/2009 23:43
es teiktu izsmalcinātai dzērienu baudītājai..   
0 0
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas