Ingredientes:
- 5 palieli burkāni
- 1 sīpols
- saldais krējums
- sula no pusapelsīna
- garšvielas
Instrucciones:
Burkānus izvāra nelielā ūdens daudzumā, var sagriezt gabaliņos, lai fiksāk. Uz beigām pieliek sīpolu. Kad burkāni mīksti, makšķerē laukā no katla un liek blenderī, nedaudz pielej ūdeni, sīpolu arī turpat un visu sablenderē. Te tas brīdis, kad var pakontrolēt, cik biezu gribās zupu, ja šķidrāku, var vēl pieliet ūdeni, kur tie vārījās. Tad blenderēto salej katliņā, pieliek sāli, piparus, sulu. Ja ir vēlēšanās, saldo krējumu, tad garša nedaudz citāda, bet treknums...
Sāls, pipari, sula... garšojiet, katram, cik stipru, sāļu gribās... ja pa salkanu, var pat nedaudz no citrona sulu piespiest.
Tiempo de preparación en minutos: 30
Información adicional:
Šādi gatavoju arī no ķirbjiem, brokoļiem vai vispār dažādiem dārzeņiem kopā /puķkāposts, brokolis, burkāni, paprika, sīpols /.
Ideāli, ja oranžajai burkānu zupai vidū iemet zaļos izvārītus brokoļa gabaliņus un saujiņu vārītu garneļu. Superīgi.
Vai arī, ja dižais čaklums, var vienā šķīvī liet piem. zaļu brokoļu biezzupu un vidū oranžo no burkāniem vai dzelteno no ķirbjiem... pa smuko un traki garšīgi.