Ingredientes:
- žāvētas ribiņas vai ragū ~1kg
- svaigs cūkas stilbiņš 1 gab.
- 1. gab. nemizots sīpols
- 2 nelieli burkāni
- drusku melnie pipari
- 2-3 ķiploka daiviņas
- pāris lauru lapas
Instrucciones:
Gaļu ar ribiņām saliek katlā, pieliek veselu nemizotu sīpolu (lai dzeltenāks buljons), piparus, veselus burkānus un pārlej ar aukstu ūdeni. Uzvāra, noputo un tad uz lēnas uguns vāra 4 stundas.
Buljonu nokāš, gaļu atdala no kauliem un var vēlāk pievienot zupai.
Sīpolu un burkānus met prom, tie visu labumu ir buljonam atdevuši.
Kad buljons gatavs to noliek atdzesēt un tajā ieber sasmalcinātus ķiplokus, tas piedod kreptīgumu.
Sāli nemaz neprasās, jo žāvētas ribiņas tāpat ir diezgan sāļas.
Tiempo de preparación en minutos: 240
Receta para 6 personas
Información adicional:
Buljonu var dzet tāpat (ir sevišķi, ja kāds ir apslimis) un var izmantot par pamatu dažādām gaļas zupām.