Ingredientes:
- 8 vistu šķiņķīši (lai gan parasti izmanto vistu stilbiņus)
- Tandoori Masala - garšvielu maisījums no Indijas preču veikala
- tomātu mērce
- bez piedevu jogurts
- 1 citrona sula
- sasmalcināti ķiploki
Instrucciones:
Bļodā sajauc bez piedevu jogurtu ar rīvētiem ķiplokiem un Tandoori garšvielu, citrona sulu un tomātu mērci. Tandoori maisījums veikalā ir nopērkams gan sauss, gan pastas veidā. Tas nemainīs marinādes garšu.
Vistas šķiņķīšus pirms marinēšanas ar nazi iegriež dažās vietās. Marinādē iemaisa vistas šķiņķīšus, nosedz bļodu un liek marinēties vismaz uz 2 stundām vai uz visu nakti.
Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar foliju un iesmērējot ar eļļu. Uz plāts kārto šķiņķīšus un liek karstā cepeškrāsnī. Cep apmēram 45 - 60 minūtes, līdz stilbiņi izcepušies cauri un ieguvuši skaistu sarkanu, kraukšķīgu garoziņu. Bet var cept arī uz grila vai uz pannas.
Tiempo de preparación en minutos: 30
Receta para 4 personas
Información adicional:
Tandoori vistas ir populārs ēdiens Indijas ziemeļu pusē Pendžabi štatā.To marinē Tandoori Masala un jogurta marinadē, tad cep speciālā Tandoori krāsnī un pateicoties tam, ka temperatūra šajā krāsnī var sasniegt 300-500 grādu karstumu, vista izcepās 12-15 minūšu laikā. Es cepu pannā uz lielas uguns apmēram 30 min. Un rezultāts bija supper! Ļoti gards, ar asumiņu kāds man patīk. Starp citu Indijas ziemeļu daļas receptes ir mazāk asas ka dienvidu daļas.