Ingredientes:
Pamatnei:
- 300 g „Selgas” cepumu
- 125 g sviesta
Kūkas pildījumam:
- burciņa ķiršu kompota (vai 300gr saldētu ķiršu ) der arī citas paskābas ogas
- ja kompots skābs, tad tam pievieno 1-2 ēd.karotes cukura
1.5 ēd. karotes želatīna
Krēmam:
- 500 gr Maskarpone siera
- 200-250 ml saldā krējuma
- 6 ēd. karotes cukura
- 15 gr. želatīna
Dekorēšanai:
- 300-400 gr. vīnogas bez kauliņiem (der arī citas ogas vai augļi)
- 15-20 gr želatīna
- 150gr ķiršu kompota šķidruma (der arī 1 paciņa ogu želejas)
Instrucciones:
Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā.
Masu ieklāj kūkas formas pamatnē un maliņas apmēram 2 cm augstumā.
Ievieto to ledusskapī uz 30 minūtēm.
Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest uz 15 minūtēm.
Nelielā katliņā karsē ķiršu kompotu ar cukuru līdz cukurs pilnībā izkusis.
Noņem no uguns un atlej citā traukā ½ kompota šķidruma. Otrai ½ kompota kur ir arī ogas pievieno uzbriedināto želatīnu. Rūpīgi samaisa.
Želejas masu pārklāj pār cepumu pamatni un ievieto saldētavā uz 30 minūtēm.
Saldo krējumu un cukuru saputo ar elektrisko putotāju, pievieno „Mascarpone” sieru.
Masu turpina putot līdz viendabīgai konsistencei.
Želatīnu pārlej ar ūdeni un uzbriedina, tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Atdzesēto želatīnu pievieno krēmam, lejot tievā strūklā un nepārtraukti maisot.
Krēmu pārklāj pār ķiršu želeju un ievieto saldētavā uz 30 minūtēm.
Kūkas virsmu izdekorē ar vīnogām.
Želatīnu pārlej ar ūdeni un uzbriedina, tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Želatīna masu iemaisa atlikušajā kompota šķidrumā, kuru pēc tam pārlej pāri vīnogām. Ievieto saldētavā uz 30 minūtēm.