Ingredientes:
- 600 g kūpinātu ribiņu
- 300 g pupiņu
- 3 burkāni
- 3 kartupeļi
- 2 saujas grūbu vai putraimu
- 2 sīpoli
- 1 lauru lapa
- pipari
- sāls
- skābais krējums
- mazliet zaļumi (pētersīļi vai selerijas)
Instrucciones:
Uz nakti iemērc pupiņas un grūbas.
1. Ribiņas kopā ar izmērcētām pupiņām liek vārīties ūdenī. Pēc 20 minūtēm pievieno izmērcētas grūbas (var putraimus), sagrieztus burkānus, lauru lapu, piparus un veselus nomizotus sīpolus. Beigās pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus.
2. Vāra, līdz kartupeļi gatavi.
3. Ribiņas izņem, gaļu sadala gabaliņos un liek atpakaļ zupā.
4. Sīpolus izņem. Pieliek sāli pēc garšas. Pasniedz ar skābo krējumu.
Ja vēlās zupu pasniedzot dekorē ar zaļumiem.
Tiempo de preparación en minutos: 120
Información adicional:
Pupiņu zupa ir ļoti garšīga arī uzsildīta, tāpēc to var vārīt arī lielāku porciju.