Ingredientes:
- 400 gr.cūku aknas, var arī liellopa, es izmantoju liellopu aknas, RIMI pirktas
- 400 gr.svaigi kartupeļi
- 1 liels sīpols
- 1 ola
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 tējk.sāls
- 1/4 tējk.maltos baltos piparus
- 1 tējk.citas garšvielas, kas nu katram patīk, es izmantoju maltai gaļai domātās garšvielas
- taukvielas cepšanai
Instrucciones:
1. Noskalojam aknas un ieliekam bļodā ar pienu uz 30 minūtēm mērcēties, bet var arī to nedarīt.
2. Nomizojam kartupeļus, sablenderējam vai sarīvējam uz smalkas rīves, tieši tāpat rīkojamies ar 1 sīpolu. Es izmantoju virtuves kombainu, kuram ir speciāla rīve kartupeļu pankūkām
3. Izņemam aknas no piena, noskalojam zem tekoša ūdens, nosusinam un arī samaļam vai sablenderējam.
4. Sajaucam kopā ar kartupeļu un sīpolu masu+ olu+ garšvielas + miltus.
Ar karoti uz sakarsētas pannas taukvielās cepam plācenīšu brūnus.
Tiempo de preparación en minutos: 45
Receta para 4 personas
Información adicional:
Šo recepti pamanīju draugiem.lv, recepte esot tulkota no senām zviedru receptēm. Tā kā man garšo gan ceptas aknas, gan kartupeļu pankūkas, kartupeļi mājās bija, atlika tikai iegādāties aknas un recepti izmēģināt. Rezultāts man patika, noteikti turpmāk arī tādas taisīšu. Samērā ekonomisks pasākums.