Ingredientes:
- vistas fileja
- cauraudzēts speķīts
- sīpoli
- saldais pipars
- sāls
- pipari
- buljona kubiciņš
- tējk. cukurs vai medus
- galvenā sastāvdaļa ALUS
Instrucciones:
Ņem vistas filejiņu, sagriež garenos paresnos gabaliņos. Sagriež cauraudzēto speķīti plānās sķēlītēs. Tad ņem vistiņu un aptin ar cauradzēto speķīti un ar iesmiņiem savieno kopā.Liek uz pannas un apcepj brūnus, pārkaisa ar sāli un pipariem. Tad ņem ALU ielej dziļākā katliņā vai pannā, pārliek vistiņas, uzliek vāku un sautē min 20 uz lēnas uguns. Pēc min 5 pieber sagriezto papriku un turpina sautēt visu kopā.
Pa to laiku, sagriež sīpolus šķēlītēs, saber mazā katliņā, ieliek buljona kubiciņu, uzlej ūdeni un uz mazas uguntiņas sautē. Kad ūdens jau sakarsis pieliek cukuru vai medu. Var arī papildus garšvielas, ja ir vēlme.
Pasniegt var ar rīsiem vai kartupeļiem.