Iniciar sesión
Publicidad

Šokolādes kūka ar šokolādes krēmu un žāvētām melnajām plūmēm

Información
Autor: lams
Recetas publicadas por lams
Publicada: 03/03/2012 21:27
Vista 6469 veces
Guardada en recetas favoritas 35 veces
Comentarios: 1
Ingredientes:
- 1 ola un 1 olas dzeltenums
- 50 g šokolādes
- 50 g sviesta
- 35 g pūdercukura
- 35 g miltu
- 1/2 tējk.cepamā pulvera
- 1 tējk. kakao
Krēmam un virsai:
- 500 g šokolādes (kakao saturam ir jābūt ne mazākam kā 60%)
- 400 ml saldā krējuma
- 3-4 ēdamkarotes brendija vai ruma
- 100 g žāvētu plūmju
- nedaudz mandeļu
- 1/2 tējk. kakao
Instrucciones:
Sviestu kopā ar šokolādi ūdens peldē izkausē. Nedaudz atdzesē.Olu atdala un baltumu sakuļ ar nelielu pūdercukura daļu un sāli stingrās putās.Olu dzeltenumu saputo ar cukuru. Iemaisa dzeltenumā padzisušo šokolādi ar sviestu. Miltus sajauc ar cepjamo pulveri un piesijā klāt. Piesijā arī kakao un uzmanīgi iecilā saputoto baltumu. Tortes formu ar noņemamām malām izklāj ar cepjamo papīru. Lai kūka nepieliptu, tās dibenu iezieš ar eļļu. Mīklu veidnē izlīdzina un cep pie 180 temperatūras 20-25 min. Atdzesē to neizņemot no formas.
Gatavo krēmu. Saldo krējumu uzvāra un noņem. Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē krējumā, pievieno brendiju vai rumu, maisa līdz ir viendabīga masa. Atdzesē to un tad saputo. 1/4 krēma izklāj virsū atdzisušai pamatnei ( malas nav noņemtas), tad virsū liek plūmes ( ja cietas, tās ir iepriekš tad jāizmērcē).1/2 krēma liek virs plūmēm. 1/4 krēma liek konditorijas maisiņā un izspiež rozītes pa virsu. Pārkaisa ar kakao pulveri un rotā ar mandeli.Stindzina ledusskapī, pirms noņemšanas ar asu nazi atdala to no cepjamās formas malas

Tiempo de preparación en minutos: 60

Información adicional:
Es šokolādi nepirku, bet izvārīju pati - ņēmu proporcijā uz 150 g kakao 10 ēdamkarotes cukura, 1/2 tējk. vaniļas cukura un 150 ml piena. Sanāca laba rūgtā šokolāde
A 2 personas les gusta esta receta
Comentarios (1)
inga77 | 16/05/2014 12:29
Izklausās labi, būs jāpamēģina. Bet vai miltu tiešām tikai 35g ?
En este momento, solo utilizamos cookies técnicas para garantizar el correcto funcionamiento del sitio web. Más información