Ingredientes:
- 1 paciņa sausā rauga
- ap 1, 5 kg kviešu miltu
- 2 ēdmk. cukura
- 1 tējk. sāls
- 350 g ūdens
- 250 g piena
- 0, 5 l eļļas
- 50 g šņabja
- biezpiens
- brūkleņu ievārījums
- svaigi āboli
- ogas
- maltā gaļa
Instrucciones:
Sausu raugu samaisa ar pāris saujām miltu, cukura un sāls. Pievieno siltu pienu, samaisa. Tad pievieno ūdeni, samaisa un pakāpeniski pievieno miltus tādā daudzumā, lai gala mīkla neliptu pie rokām - būtu vijīga. Noliek siltā vietā raudzēties. Kad mīkla uzrūgusi, tai ’’izlaiž’’ gaisu un veido bumbiņas - ņem daļu mīklas, izripina vienā garenā desiņā, tad ar nazi sagriež apmēram 3-4 cm biezus gabaliņus. Nelielā miltu daudzumā viedo plācenīti no gabaliņa, vidū liek pildījumu, maliņas salasa un saspiež kopā, lai netek pildījums laukā. Tā saveido visu mīklu. Pannā ar augstām malām un vāku ielej 50 g alko un eļļu. Sakarsē un liek pončikus ar savienojuma vietu uz leju :) Uzliek vāku un cep zeltaini brūni, griež uz otru pusi.Vāks virsū un cep zeltainus. Ņem laukā un uz papīra dvieļa ļauj notecēt liekajai eļļai. Vienas pannas cepšanas proces aizņem vidēji ap 5 min. No šitās receptes sanāk ap 48 pončikiem.
Pildījums var būt kāds sirdij tīkas.
Tiempo de preparación en minutos: 90
Información adicional:
Viss gatavošanas process aizņem vidēji ap pusotru stundu.