Iniciar sesión
Publicidad

Pelmeņi - pašgatavotie

Información
Autor: jokoono
Recetas publicadas por jokoono
Publicada: 13/11/2010 15:52
Vista 6182 veces
Guardada en recetas favoritas 4 veces
Comentarios: 5
Ingredientes:
1 porcijai ~ 30 pelmeņi
- 2 glāzes milti
- 1 ola
- 1/2 glāze silta ūdens
- sāls
- cūkas malta gaļa 500 gr
- liellopa malta gaļa 200 gr
- 2 sīpoli
- 3 ķiploka daiviņas
- dilles 20 gr
- sāls
- pipari
Vēl ~ glāze milti, ko pabērt uz galda pirms mīklas rullēšanas
Instrucciones:
Izber uz galda kaudzītē 2 glāzes miltus, izveido iedobīti, tur iesit iekšā 1 olu, ieber mazliet sāli. Visu saberž, tad pamazām pievieno 1/2 glāzi ūdens. Visu mīca 7 minūtes. Veido bumbu un atstāj uz 1/2 stundu(lai atpūšas). Pa to laiku sagatavo pildījumu: maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, dilles, sarīvētus sīpolus un ķiplokus, visu samīca.
Uzber uz galda miltus, lai mīkla nelīp rullējot, ņem nelieliem gabaliem mīklu(man sanāca trīs gabali, rullē ļoti plānu, tad ar šauru glāzi izspiež aplīšus. Tajos liek iekšā pildījuma piciņas. Aizspiež malu, kā veidojot pīrāgus, nostiprina malu, lai nenāk vaļā. Veidojas pusmēneši, ko var atstāt arī tā, vai veidot sainīšus, abus galus saspiežot kopā. Gatavos pelmeņus liek saldētavā, lai sasalst. Ļoti garšīgi, var gan cept, gan vārīt.
A 6 personas les gusta esta receta
Comentarios (5)
olita112 | 13/11/2010 23:45
200... es uz pakaļas...
neparastaa | 13/11/2010 20:29
man ludzu tadus tikai bez siipola un ciploka:)):D
ja tiesam varbuut kaut kad uznaaks iedvesma..
jokoono | 13/11/2010 19:05
Zini, šie ir daudz sātīgāki un ar kādiem 10 pilnīgi pietiek, lai paēstu. Un zini, kas tur iekšā. Labi gan vārīti, gan cepti.
jokoono | 13/11/2010 19:04
Piebilde: vienai porcijai vajag ~0,3 kg gaļas, ar šo gaļas daudzumu, ko minēju samīcīju trīs porcijas un sanāca ap 200 pelmeņu. Precīzi neskaitīju, tā uz aci.
olita112 | 13/11/2010 19:03
vispār jau nav slikti, var saldētavā glabāt, nav tak uzreiz visi jācep vai jāvāra... kad uznāk iedvesma uztaisa - un , tad tā ar laika intervālu lēnām patērē:)
En este momento, solo utilizamos cookies técnicas para garantizar el correcto funcionamiento del sitio web. Más información