Iniciar sesión
Publicidad

Ķemaļi mērce.

Información
Autor: lams
Recetas publicadas por lams
Publicada: 20/08/2010 21:42
Vista 6850 veces
Guardada en recetas favoritas 35 veces
Comentarios: 4
Fotos

Ver más (2)

Ingredientes:
- 4 kg alačas
- 2 ēd.k. sāls
- 1.5 gl cukura
- 2 gab asā paprika
- 20 g koriandra (malta)
- 500 g ketčups vai tomātu mērce
- 300 g ķiploku
Instrucciones:
Ogas noskalo un ber katlā, uzliek vāku un uzvāra. Atdzesē līdz 60 grādiem, tad izkāš caur caurduri. Iegūtajam biezenim pievieno sāli, cukuru, koriandru, ketčupa un sablenderētu aso papriku. Vāra 20 min. Tad pievieno sablenderētus ķiplokus un vāra vēl 10-15 min. Karstu pilda burkās un uz 12 h deķi.

Ēdam kā piedevu pie gaļas vai makaroniem ketčupa vietā. Es uz maizes smērēju sviesta vietā.

Tiempo de preparación en minutos: 60

A 1 personas les gusta esta receta
Comentarios (4)
vendija75 | 03/09/2018 07:18
Ketčupu pie tkemali? Vai tomātu mērci? Sorry, bet tad tas vairs nav tkemali, bet interpretācija par tkemali. Arī cukurs neietiplst oriģinālā gruzīnu (vispār kaukāza tautu) receptē. Bet nenoliedzu, ka šī recepte varētu būt interesanta.
dublinieris | 08/03/2014 01:04
vispar jau to merci sauc-Tkemali...
mariins4x4 | 21/08/2010 00:10
Tkemali & aličas... :)
Viss pārējais = saturiski lieliski.
lams | 20/08/2010 21:47
Atvainojos,aizmirsu pierakstīt, ka ūdens vajag tā likt, lai ogas nosedz un tad karsē.
En este momento, solo utilizamos cookies técnicas para garantizar el correcto funcionamiento del sitio web. Más información