Iniciar sesión
Publicidad

Rudzu - kviešu sēklu maize.

Información
Autor: vasara
Recetas publicadas por vasara
Publicada: 13/08/2010 12:53
Vista 6678 veces
Guardada en recetas favoritas 11 veces
Comentarios: 3
Ingredientes:
- 2 glāzes piens (var iztikt ar ūdeni, var jaukt uz pusēm pienu ar ūdeni)
- 2 ēdamkarotes cukurs
- 4 ēdamkarotes olīveļļa (var citu eļļu)
- pa saujiņai saulespuķu sēklu, linsēklu, sezama sēklu
- tējkarote ķimenes
- 1/2 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarote malta kardamona
- 1 paciņa sausā rauga
- rudzu un kviešu milti: 1:1, daudzums - pēc vajadzības.
Instrucciones:
Sasilda pienu/ūdeni, pienā ielej eļļu, pieber cukuru, sāli. Izmaisa. Pieber sauso raugu, miltus (miltus ber tik, lai mīkla nebūtu ne pārāk stingra, ne pārāk šķidra, bet vijīga un elastīga; tas ir jājūt pašam, jo miltu daudzums ir atkarīgs no miltu veida, briedīguma), pieber sēklas. Visu sastrādā vijīgā masā (nemaz tik ilgi nav jāmīca).
Mīklu pārklāj ar dvielīti un ļauj uzrūgt. Kad mīkla uzrūgusi, samīca vēlreiz. Sadala 2 daļās un liek ar eļļu ieziestās formās (ideāli piemērotas ir RIMI iepriekšējās akcijas cepamformas), uzraudzē. Kad mīkla uzrūgusi, liek cepeškrāsnī, cep vidējā karstumā, kamēr gatavs ( virspuse brūna, maizē iedurtais skaliņš nepalīp ar mīklu). Pirms cepšanas pārkaisa nedaudz ar miltiem, lai būtu kraukšķīgāka garoziņa. Var pārkaisīt ar sēkliņām.
Información adicional:
Garšīga, veselīga pašcepta maizīte. Bez jebkādiem E.
Lai iegūtu garšīgu mājas maizi, nemaz nav jāpērk dārgās maizes cepamās krāsniņas.
Cepot var palikt apakšā trauku ar ūdeni, lai nepiedeg apakšpuse.
A 0 personas les gusta esta receta
Comentarios (3)
rika-44 | 07/06/2012 15:51
bet ja graudiņus mājā samaļ pats, kaut ar dzirnaviņām... ir vēl labāk! :)
ronya | 04/03/2012 17:55
Pie visām citām savām maizītēm noteikti izmēģināšu Tavējo ;) !
Lietoju tikai pašceptu maizi .
saule007 | 14/08/2010 14:08
Shito noteikti iemeeginaashu!!!! :))
En este momento, solo utilizamos cookies técnicas para garantizar el correcto funcionamiento del sitio web. Más información