Iniciar sesión
Publicidad

Šašliks brāļa gaumē

Información
Autor: houpasummere
Recetas publicadas por houpasummere
Publicada: 06/08/2010 19:46
Vista 5156 veces
Guardada en recetas favoritas 4 veces
Comentarios: 9
Fotos

Ver más (11)

Ingredientes:
- 5 kg svaiga gaļa
- 1 mazā burciņa (200ml) krievu sinepes
- 200 gr augu eļļas
- maltie pipari (pēc garšas, līdz 1 tējkarotei)
- sāls (pēc garšas, līdz 1 ēdamkarotei)
- 1 pudele (500 g) galda etiķis (9%)
- 2 kg sīpoli
Instrucciones:
Gaļu sagriež gabaliņos (3x3cm vai 4x4 cm).
Sagriezto gaļu liek bļodā (lielā traukā), pievieno sinepes, augu eļļu, piparus, sali un etiķi. Visu kārtīgi samaisa (ar rokām).
Sagriež sīpolus ripiņās.
Citā traukā (bļodā vai spainī) liek pa kārtām gaļas gabaliņus (samaisītos ar garšvielām) un sīpolus (sīpoli-gaļa-sīpoli-gaļa-... ), pārlej ar marinādi (no bļodas) un nospiež ar šķīvi, tur vēsā vietā 1 dienu.

Cep uz oglēm. Gaļas gabalus sprauž uz iesma kopā ar sīpoliem pa kārtām. Cepot aplej ar to pašu marinādi. Gatavojot pagroza, gatavs aptuveni 20 minūtēs.
Información adicional:
Receptes ir daudz un dažādas, bet pēc šīs sanāk visgaršīgākie šašliki.
Šo recepti man atklāja mans brālis, tāpēc nosaucu par "Šašliks brāļa gaumē". Šašliku parasti cepjam Jāņos un citos ģimenes pasākumos pie dabas.
Gaļa parasti ir cūkgaļa, bet šo recepti var izmantot arī vistas gaļas šašlikam.

Iesaku šo recepti izmēģināt arī Jums!
A 2 personas les gusta esta receta
Comentarios (9)
dublinieris | 30/04/2016 10:09
vislabaaka marinade ir bez etikja-citronu sula gazeets udens.gatavs pec paris stundam un maigs, ka jaunas meitenes dupsis... )))
huters | 22/04/2016 22:45
Sauksim nu latvieši šo ēdienu par Cepeni, iesmotu vai restotu.
dainuvite552 | 07/07/2014 15:03
Kas jums tās muļķības par to, ka no etiķa paliek susa gaļa, ir iestāstījis? Gaļu nevajag par ilgu cept un tad viss būs o.k.
preludija | 02/03/2014 13:49
Izmēģināju, ļoti garšigi, paldies par recepti, viesi bija sajūsmā
houpasummere | 29/11/2011 20:29
Pameegini ;) tad pastaasti, kaa garshoja :))
pecukins01 | 13/11/2011 07:31
Hm, japamegina, izklausas smekigi!!
1xtraks | 21/08/2010 15:38
etikis un citrons gaļu sausina! labāk to etiķti ir likt klāt sipolam, ko piekožam pie gaļas.
houpasummere | 07/08/2010 15:58
pēc šīs receptes nekas sauss nepaliek;) šašliks pat "kūst mutē" ēdot :))
claire | 07/08/2010 14:17
kaapeec visi liek etikji?no taa galja sausa paliek
En este momento, solo utilizamos cookies técnicas para garantizar el correcto funcionamiento del sitio web. Más información