Ingredientes:
250 gr. rīsi
- 1 sīpols
- 1 paprika
- 2-3 burkāni
- sauja svaigo zirnīšu
- eļļa 2-3 ēd. k.
- saldais krējums 10% no 100 līdz 200 ml. + garšvielas (sāls, pipari, zaļumi) + ūdens (vai buljons)
Instrucciones:
Pannā ar uzkarsētu eļļu liek sīpolus cepties. Mazliet pacep un pievieno burkānus, kas sagriezti salmiņos + papriku sagrieztu salimiņos + sauju zaļo zirnīšu. Tālāk pievieno rīsis un apcept tos līdz tie kļūst caurspīdīgi. Kad tik tālu ir sagatavots var liet ar zupas kausiņu ūdeni vai buljonu. Ielej vienu kausiņu... laiku pa laikam apmaisa, kad ūdens jau gandrīz viss sasūcies rīsos lej nākamo kausiņu un tāpat ik pa laikam apmaisa. Tā turpina līdz rīsi iegūst mīkstu konsistenci. Beigās pielej saldo krējumu un ļauj tam sabiezēt + pievieno garšvielas.
Labu apetīti! Brīvi improvizējiet :)