Svaigu brokoļu un puķukāpostu salāti
- svaigs brokolis - puķukāposts - rozīnes - ciedru rieksti - apcepta bekons - sarkanais sīpols Mērcei: - bez piedevu jogurts vai krējums - majonēze - medus - citrona sula - sāls, pipari
Brokoļus un puķukāpostu sadala rozetēs, pievieno izmērcētas rozīnes, smalki sagrieztu sīpolu, mazos kubiņos sagrieztu un apceptu bekonu (cau...
Ātrie pupiņu salāti
- konservētas lielās sarkanās pupiņas 400 gr - žavēta pikantā gaļiņa 180 gr - svaigs gurķis gab 1 - paprika dzeltena 1 gab - majonēze, sāls, pipari
Visu izcilā....
15 minūtes
Viltotais kažoks Daces gaumē
- 3 vārīti kartupeļi - 3 skābēti gurķi - 3 nelielas bietes - cāļa desa ar olu (Ķekavas) - puravs, zaļumi rotāšanai - baraviku majonēze (Spilvas) - sāls, pipari
Kartupeļus, desu, bietes, gurķus un puravu sagriež strēmelītēs vai kubiciņos (pēc izvēles) un sajauc ar baraviku majonēzi (šī majonēze piedo...
Juniora salāti
- vārīts kartupelis 5 gab. - vārīts burkāns 2 gab. - 2 gab.vidēji gurķi no burkas - 3 vārītas olas - puspaka Rosola majonēzes no 250 gr. /varbūt mazāk/ - puspaka krējuma no 400gr. - šķipsna sausās dilles - karote krievu sinepes - mazs šķipsnucis sāls - vistas zāvēta krūtiņa /bij gana sulīga/
Sakapājam visu smalki, iemaisam....
Pupiņu-kūpinātas cūkas krūtiņas salāti
- 2-3 bundžiņas (aptuveni 400gr) vārītu, konservētu brūno vai raibo pupiņu - 250 gr. smalki sagrieztas kūpinātas cūkas krūtiņas - 3-5 vārītas rīvētas olas - 2-3 smalki sagriezti sīpoli - majonēze - krējums - sinepes - sāls pēc garšas
Konservēto pupiņu vietā var izmantot vārītas pupiņas, taču tad jārēķinās, ka pagatavošanas process ir darbietilpīgāks. Visas sastāvdaļas...
25 minūtes
Padomju salāti
- 200 gr. vārīta desa (var izmantot vistas vai citu liesu vārītu gaļu) - 2-3 marinēti gurķi - 2-3 vārīti kartupeļi - zaļie zirnīši - ap 200 gr. - 3 cieti vārītas olas - 1 vārīts burkāns - majonēze - sāls
Visas sastāvdaļas smalki sagriež, pievieno sāli (ja nepieciešams) un sajauc ar majonēzi. Ja ir vēlēšanās, var pievienot arī svaigu gurķi, sī...
60 minūtes
Šķinķa un šampinjonu salāti
- mazā (250ml) burciņa marinēto šampinjonu - 250 gr šķinķa( kūpinata vai žāvēta) - 2-3 vārīti burkāni - 4 vāritas olas - 400gr zaļo zirnīšu vai varītu kartupeļu - sāls, majonēze, krējums, sinepes-pēc garšas var pievienot smalki sagrieztus sipolus pikantumam
Visu sagriež smalkos gabaliņos - galvenais lai patīk kā izskatās......
30 minūtes