Aknu - kartupeļu plācenīši
- 400 gr.cūku aknas, var arī liellopa, es izmantoju liellopu aknas, RIMI pirktas - 400 gr.svaigi kartupeļi - 1 liels sīpols - 1 ola - 1 ēdamkarote miltu - 1 tējk.sāls - 1/4 tējk.maltos baltos piparus - 1 tējk.citas garšvielas, kas nu katram patīk, es izmantoju maltai gaļai domātās garšvielas - taukvielas cepšanai
1. Noskalojam aknas un ieliekam bļodā ar pienu uz 30 minūtēm mērcēties, bet var arī to nedarīt. 2. Nomizojam kartupeļus, sablenderējam...
45 minūtes
Aknu plāceņi
- 900 g aknu - 100g sīpola (viens ļoti liels sīpols) - 150 g speķa - sāls - 6 ēdamkarotes kartupeļu cietes - eļļa cepšanai Marinādei: sīpols, cukurs, sāls, etiķis, melno piparu graudiņi un verdošs ūdens.
Aknas, speķi un sīpolu samaļ. Pievieno kartupeļu cieti, sāli un ļauj pastāvēt kādas 20 min. Tad ar karoti liek sakarsētā eļļā 2 karošu plāce...
60 minūtes