Pildītais puķkāposts jeb "Puķkāposts vācu gaumē"
- ņem vidēji lielu puķkāpostu - 2 vidējus sīpolus - apmēram 400gr. maltas gaļas - 1 ola - dažādas garšvielas pēc pašu ieskatiem - 100 gr. rīvētu sieru, kas labi kūst.
1. Puķkāpostu veselu vāra aptuveni 10 minūtēs sālītā ūdenī (jāskatās lai nav pārāk ciets un arī nejūk lauka). Izņem un noliek uz caurdura at...
Gardā cepamgaļa
- svaigs šķiņķa gabals 2 kg - paprika 2 gb - sīpoli 3 gb - mazie tomātiņi 0,5 kg - cauraudzis kūpinājums 0,5 kg - citronpipari, sāls, garšaugi, eļļa
Svaigu gaļu griež palielos gabalos, sprauž uz iesma, pamīšus ar šķēlēs sagrieztu papriku, sīpolu, kūpinājumu, veseliem tomātiņiem. Cep uz gr...
Cūciņas līkās kājiņas
5 cūciņas kājiņas, jeb(ļeškas) - ķiploksāls, - dažāda veida dārzeņi pēc gaumes - garšvielu maisījums - vegeta - 3 ķiploki - tomāti
Cepeškrāsnī - vajadzīgs māla padziļš trauks pagatavošanai. Cūkas stilbiņus ieberž ar vegetu un apber ar ķiploksāli, ar nazi iedurot uztaisa ...
Mērkaķa smadzenes
- 600 g maltas cūkgaļas - pipari, sāls - pēc garšas - 3 saspiestas daiviņas ķiploku - 1 vidējs sīpols - 300 g skābs krējums - 200 g rīvēts siers
Pie maltās gaļas pieliek sāli, piparus, ķiplokus, samīca, ieklāj formā, plānos gredzenos sagrieztus sīpolus, uzliek reti virsū, pārlej ar kr...
40 minūtes
Cita omlete
- lielai pannai pietiek ar 3-4 olām - viss,kas ledsškapelē palicis "pāri" - obligāti - vai nu krējums, vai majonēze (krējums var būt arī tāds... nu..pastāvējis 3 dienas :)
ļoti elementāri - uz pannas sacep to,kas "palicis pāri":) - kaut kāds desas gabaliņš, kūpinātās gaļas maliņu, kuru uz maizītes šķē...