Ja pasterizācija liekas apgrūtinošs process, tad var darīt tā: pēc ~5h visu pārliek katlā un uz nelielas uguns karsē līdz "uzmet" pirmos burbuļus un vēro kad parādās pirmās "caursīdīgās" gurķu šķēles. Tad ņem no uguns nost un karstu pilda burkās, aizvāko, sasedz ar kaut ko, lai lēnām atdziest.
Pārbaudīts, pati tā gatavoju un glabājas lieliski! Šoziem izmēģināju glabāt pilsētas dzīvokļa pieliekamajā, un nav ne vainas!
Viens nosacījums gan jāievēro: burkām jābūtperfekti tīrām un vāciņi obligāti jānovāra. Var lietot gan plastmasas (vēlams jaunus), gan aizskrūvējamos, gan metāla valcējamos vāciņus. Kas nu kuram ir pieejams.
Labu apetīti!