Ielogoties
Reklāma

Krīzes laika bifeļacis

Informācija
Autors: lindovna
Visas receptes, ko publicēja lindovna
Recepte publicēta: 16/02/2009 01:17
Recepte lasīta 2539 reizes
Recepte saglabāta favorītos 0 reizes
Komentāri: 4
Izejvielas un to daudzums:
- vārīti kartfeļi, daudzums atkarīgs no tā, cik ļaudis jāpabaro vai cik liela cepamforma. Man pietiek ar 1 kg, bet ir cepts arī uz lielās plātes - apm. 0,5m x 0,5m - starp citu, izdodas garšīgāk. Jo plānāka kārta, jo garšīgāk.
- malta gaļa. Nu, tas gan - pēc personīgās izvēles un maka biezuma, bet nevajadzētu pārsniegt 1:3 proporcijas .
- sīpoli, pipari, kaut kas zaļš-lociņi vai sīpoli, dillītes u.t.t.
- siers - arī atkarīgs no virsmas platības - jo lielāka plāte, jo vairāk siera vajag, bet tas labvēlīgi atsauksies uz garšas kārpiņām.
- svaigas olas - jo lielāka platība, jo vairāk vajag... uz 0.5x0.5 = 9 gab.

Pagatavošanas process:
Vārītus kartfeļus /vislabāk, ja ūdens ir tik daudz,ka tad,kad tie izvārījušies, nekā vairs nav ko nokāst!..tas izdodas tikai tad,ja vāra lēni un prātīgi/ sastampājiet... lai izdodas kas līdzīgs kartupeļu biezputrai... neaizmirstiet piebērt sāli!!!!/ja kas tāds mājās palicis, var drusku pielikt krējumu vai majonēzi - valkanumam / malto gaļu sacepiet uz pannas ar sīpoliem un maltiem melniem pipariem/ja kāre, tur var pielikt arī papriku,tomātus utt., bet tā jau krīzes apstākļos ir greznība!!!
uz plāts/ vai cepamformā/ liek kārtu ar sapīckātiem kartfeļiem... tā,lai visi stūrīši pilni!!!... tad maltās gaļas kārtu... augšējo atkal-kartfeļus..
augšējā kārtā izkašājiet bedrītes... vienmērīgi, līdzīgos attālumos... un tad tajās bedītēs iesitiet jēlās olas... lai nesajaucas dzeltenums ar baltumu!!!drusku sāli..
un cepeškrāsnī iekšā!!! apm. 120 grādos!!!!! lai olas par strauju nesarec!!!

Kad pa stikloto plīts duravu var redzēt,ka olas dzeltenumam pāri sarecējusi baltuma plēvīte, var vilkt laukā... un uzbērt sieru!!!man patīk lielās šķēlēs sagriezts, citiem -sarīvēts... tad vēl uz 5 min. krāsnī!!!!!!!!!

TAD saberiet ar visiem iespējamiem zaļumiem, lai var just,ka pavasaris nāk!!! un - LABU APETĪTI!!!!
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
No kartfeļu izvārīšanās brīža siekalu rīšanai apm. pusstunda:)
0 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (4)
haze5 | 27/02/2009 20:46
paldies par gardo recepti ,izmeginaju loti gardi.
lindovna | 25/02/2009 21:58
PAPILDINāJUMS!!!!!

to man pagājušās nedēļas beigās viena družka ieteica! šī pamēģinājusi tās olas sakult kā omleti un tad pārlējusi pāri tam kārtojumam... sieru gan tad nevajagot, sanākot par daudz trekns... un tad sanāk arī lētāk!!!!! izcepusi lielo plāti un pieēdinājusi 11 cilvēkus!!!!!!!!!!!!! kopā tas joks izmaksājis ap 2,50!!!Ls - maksimumu rēķinot!
dzimumzimite | 25/02/2009 10:52
va’ vells, cik garšīgi izklausās!
lindovna | 16/02/2009 01:20
ai! aizmirsu pateikt!!! es šito labumu esmu cepusi arī keksa formā! sanāk ideāli!!!
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas