Izejvielas un to daudzums:
- vārīti kartfeļi, daudzums atkarīgs no tā, cik ļaudis jāpabaro vai cik liela cepamforma. Man pietiek ar 1 kg, bet ir cepts arī uz lielās plātes - apm. 0,5m x 0,5m - starp citu, izdodas garšīgāk. Jo plānāka kārta, jo garšīgāk.
- malta gaļa. Nu, tas gan - pēc personīgās izvēles un maka biezuma, bet nevajadzētu pārsniegt 1:3 proporcijas .
- sīpoli, pipari, kaut kas zaļš-lociņi vai sīpoli, dillītes u.t.t.
- siers - arī atkarīgs no virsmas platības - jo lielāka plāte, jo vairāk siera vajag, bet tas labvēlīgi atsauksies uz garšas kārpiņām.
- svaigas olas - jo lielāka platība, jo vairāk vajag... uz 0.5x0.5 = 9 gab.
Pagatavošanas process:
Vārītus kartfeļus /vislabāk, ja ūdens ir tik daudz,ka tad,kad tie izvārījušies, nekā vairs nav ko nokāst!..tas izdodas tikai tad,ja vāra lēni un prātīgi/ sastampājiet... lai izdodas kas līdzīgs kartupeļu biezputrai... neaizmirstiet piebērt sāli!!!!/ja kas tāds mājās palicis, var drusku pielikt krējumu vai majonēzi - valkanumam / malto gaļu sacepiet uz pannas ar sīpoliem un maltiem melniem pipariem/ja kāre, tur var pielikt arī papriku,tomātus utt., bet tā jau krīzes apstākļos ir greznība!!!
uz plāts/ vai cepamformā/ liek kārtu ar sapīckātiem kartfeļiem... tā,lai visi stūrīši pilni!!!... tad maltās gaļas kārtu... augšējo atkal-kartfeļus..
augšējā kārtā izkašājiet bedrītes... vienmērīgi, līdzīgos attālumos... un tad tajās bedītēs iesitiet jēlās olas... lai nesajaucas dzeltenums ar baltumu!!!drusku sāli..
un cepeškrāsnī iekšā!!! apm. 120 grādos!!!!! lai olas par strauju nesarec!!!
Kad pa stikloto plīts duravu var redzēt,ka olas dzeltenumam pāri sarecējusi baltuma plēvīte, var vilkt laukā... un uzbērt sieru!!!man patīk lielās šķēlēs sagriezts, citiem -sarīvēts... tad vēl uz 5 min. krāsnī!!!!!!!!!
TAD saberiet ar visiem iespējamiem zaļumiem, lai var just,ka pavasaris nāk!!! un - LABU APETĪTI!!!!
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
No kartfeļu izvārīšanās brīža siekalu rīšanai apm. pusstunda:)