Izejvielas un to daudzums:
- 600 g maltas cūkgaļas
- pipari, sāls - pēc garšas
- 3 saspiestas daiviņas ķiploku
- 1 vidējs sīpols
- 300 g skābs krējums
- 200 g rīvēts siers
Pagatavošanas process:
Pie maltās gaļas pieliek sāli, piparus, ķiplokus, samīca, ieklāj formā, plānos gredzenos sagrieztus sīpolus, uzliek reti virsū, pārlej ar krējumu, cep aptuveni 20 minūtes, nogriež stūrīti, ja gaļa mīksta, tad pārkaisa sieru, cep vēl dažas minūtes, lai izveidojas sieram zeltaina garoziņa. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un salātiem.
Cepot iztek mērcīte, to nolej, pievieno nedaudz krējuma, pārlej kartupeļiem.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 40